Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçe’den bir Erol Bulut geçti

Süper Lig’de şampiyonluk yarışından uzak kalan Fenerbahçe, dün (25 Mart) teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrıldığını kamuoyuna duyurdu. Büyük umutlarla göreve gelen Bulut’un, Aytemiz Alanyaspor ve yaklaşık sekiz ay süren Fenerbahçe kariyerini sizler için derledik.

Erol Bulut, Aytemiz Alanyaspor’a imzayı attı

Yeni Malatyaspor’da inişli çıkışlı bir performans grafiği gösteren Erol Bulut, tarihler 10 Haziran 2019’u gösterdiğinde kendisini bir yıllığına Aytemiz Alanyaspor’a bağlayan sözleşmeye imza attı. Basın toplantısında söz alan Bulut, ‘’İki kulvarda yarışacağız. Bizim için lig kadar kupa da önemli’’ sözleri ile sezon sonunda Türkiye Kupası’nda gelecek başarının da işaret fişeğini yakmış oldu. Bulut ve öğrencileri 2019-2020 sezonuna çok iyi bir giriş yaparak ilk altı haftada dört galibiyet ve iki beraberlik ile sahadan ayrıldı. Aytemiz Alanyaspor, bu süreçte Fenerbahçe’yi de 3-1’lik skor ile mağlup etti.

Unutulmaz bir fotoğraf karesinin içinde yer aldı

Oynadığı güzel oyun ile dikkatleri üzerine çeken Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig’in yanı sıra Türkiye Kupası’nda da başarılı bir performans sergiledi. İnegölspor, Adanaspor ve Kasımpaşa engellerini aşan Aytemiz Alanyaspor, çeyrek finalde turnuva tarihinin en başarılı ekibi Galatasaray ile eşleşti. Bulut’un öğrencileri, 2 Şubat 2020 tarihinde Alanya’da oynanan çeyrek finalin ilk maçında sarı-kırmızılıları Anastasios Bakasetas ve Junior Fernandes’in golleri ile 2-0 mağlup etmeyi başardı. Son yılların en ses getiren maçlarından birisi ise 12 Şubat 2020 tarihinde İstanbul Türk Telekom Stadyumu’nda oynandı. Emre Akbaba’nın eski takımına attığı gol ile öne geçen Galatasaray, Yacine Bommou’nun golüne engel olamayınca soyunma odasına 1-1’lik skor ile gitmek zorunda kaldı. Büyük heyecana sahne olan ikinci yarıda Galatasaray, Adem Büyük’ün attığı goller ile skoru 3-1’e getirdi fakat yarı finale yükselen ekip Aytemiz Alanyaspor oldu. Karşılaşma sonunda Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e bakarak ellerini havaya kaldıran Erol Bulut’un bu hareketi uzun süre konuşuldu. Bulut, kameraların yakaladığı bu anın fotoğrafını ise çalışma odasına astı.

Türkiye Kupası’nda finale yükseldi

Süper Lig’i Galatasaray ve Fenerbahçe’nin önünde beşinci sırada tamamlayan Akdeniz temsilcisi, Türkiye Kupası’nda ise Antalyaspor’u eleyerek finalde Trabzonspor’un rakibi oldu. Süper Lig’i ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor, 7 Temmuz 2020 tarihinde Aytemiz Alanyaspor’u Abdülkadir Ömür ve Alexander Sörloth’un golleri ile 2-0 mağlup ederek Türkiye Kupası’nı dokuzuncu kez müzesine götürdü. Aytemiz Alanyaspor’u tarihinde ilk kez kupa finaline çıkaran Erol Bulut’un öğrencileri ise ikincilik ile yetinmek zorunda kaldı. Oynanan bu final, Erol Bulut’un Aytemiz Alanyaspor’un başında görev aldığı son karşılaşma olarak tarihe geçti.

Emre Belözoğlu, Erol Bulut ve Ali Koç

Erol Bulut, Fenerbahçe’de

Erol Bulut’un Aytemiz Alanyaspor ile gösterdiği performans, kendisine futbolculuk kariyerinde formasını giyip şampiyonluk yaşadığı Fenerbahçe’nin kapısını açtı. Takvimler 5 Ağustos 2020’yi gösterdiğinde Fenerbahçe, teknik direktörlük görevine Erol Bulut’un getirildiğini kamuoyuna açıkladı. 2020-2021 sezonuna Nazım Sangare, Dimitrios Pelkas, Mauricio Lemos, Caner Erkin, Filip Novak, Sinan Gümüş, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Enner Valencia, Gökhan Gönül, Papiss Cisse, Jose Sosa, Mame Thiam, Diego Perotti, Mbwana Samatta ve Kemal Ademi transferleri ile giren Fenerbahçe, 2013-2014 sezonundan bu yana hasretini çektiği Süper Lig şampiyonluğunu tek hedef olarak belirledi.

‘’Sistemimizi oturtmamız için zaman ihtiyacımız olacak’’

Erol Bulut, Fenerbahçe ile sezona fena sayılmayacak bir giriş yaptı. Ligin ilk yedi haftasında sadece dört puan kaybeden sarı lacivertliler, 3-1’lik skor ile kazanılan Trabzonspor maçı sonrası hem sportif direktör Emre Belözoğlu hem de teknik direktör Erol Bulut için bir imza töreni düzenledi. 28 Ekim 2020 tarihinde düzenlenen imza töreninde söz alan Bulut, “Tek bir beklentimiz amacımız var, camiamıza 19. şampiyonluğunu yaşatmak” diye konuştu ve elindeki kadro hakkında şu cümleleri kurdu: ‘’Kolay değil. 18 yeni transfer yaptık. Sistemimizi oturtmamız için zaman ihtiyacımız olacak.’’

Mağlubiyetler, peş peşe geldi

Sezonun ilk altı haftasında mağlubiyet yaşamayan Fenerbahçe’nin, ilerleyen haftalarda Kadıköy’de yaşayacağı kâbusun ilk halkası Konyaspor karşılaşması oldu. Bulut’un öğrencileri, sahasında Konyaspor’a 2-0 yenilerek 2020-2021 sezonunda ilk kez sahadan puansız ayrıldı. Fenerbahçe taraftarları ise alınan skorlardan bağımsız olarak sergilenen oyun hakkında endişe duymaya başladı. Gençlerbirliği deplasmanında 5-1’lik skor ile gelen galibiyet, Fenerbahçe taraftarlarını bir nebze rahatlattı fakat bir hafta sonra oynanan Beşiktaş maçı, sezonun ilerleyen günlerinde yaşanacakların habercisi niteliğinde oldu. Fenerbahçe, 29 Ekim 2020 tarihinde sahasında Beşiktaş’ı ağırladı. Mücadelenin henüz 20. dakikasında Vincent Aboubakar’ın iki golü ile yenik duruma düşen Fenerbahçe, derbide yaklaşık 40 dakika boyunca 10 kişi oynayan rakibine 4-3’lük skor ile mağlup oldu. Beşiktaş, aldığı bu galibiyet sayesinde 15 sene sonra rakibine deplasmanda diz çöktürdü. Fenerbahçe, Beşiktaş maçının ardından Yeni Malatyaspor’a sahasında, Gaziantep FK’ya ise deplasmanda mağlup oldu.

Medipol Başakşehir maçı kırılma noktası oldu

Fenerbahçe’nin aldığı mağlubiyetler, Erol Bulut’un kulüpteki geleceğinin sorgulanmasına neden oldu. Yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından Fenerbahçe, sahasında son şampiyon Medipol Başakşehir’i ağırladı. Sarı-lacivertli ekip, mücadelenin henüz altıncı dakikasında Mahmut Tekdemir’in golü ile yenik duruma düştü. Bir mağlubiyet daha yaşamak istemeyen Erol Bulut’un yardımına 45+2. dakikada Nazım Sangare yetişti ve Fenerbahçe, soyunma odasına moralli gitti. Sarı-lacivertliler, ikinci yarıya ise hızlı başlayan ekip oldu. Dakikalar 60’ı gösterdiğinde Marcel Tisserand’ın golü ile öne geçen Fenerbahçe, rakibinde Rafael’in 71 ve İrfan Can Kahveci’nin 74. dakikalarda kırmızı kart görmesi ile birlikte iyice rahatladı. Fenerbahçe, maçın son dakikalarında Luiz Gustavo ve Mert Hakan Yandaş’ın da skora katkıda bulunması sayesinde mücadeleyi 4-1’lik skor ile kazandı. Sarı-lacivertliler, Medipol Başakşehir maçının ardından çıktığı dokuz mücadelede sekiz galibiyet ve bir beraberlik aldı. Yaşanan bu süreçte Fenerbahçe, kadrosunu Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Osayi-Samuel ve Attila Szalai gibi isimler ile daha da güçlendirdi.

Mostafa Mohamed, Fenerbahçe’yi yıktı

Dokuz maçtır yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, Süper Lig’in 24. haftasında ezeli rakibi Galatasaray’ı konuk etti. İki ekibin dengeli oyununa sahne olan karşılaşmanın çehresini Mostafa Mohamed, 54. dakikada attığı gol ile değiştirdi. Galatasaray, Mısırlı santrforunun golü ile üst üste ikinci kez Kadıköy’den mutlu bir şekilde döndü ve Fenerbahçe ile puanlarını eşitledi. Erol Bulut’a karşı olan eleştiri dozajı ise iki hafta sonra Kadıköy’de oynanan Göztepe karşılaşması sonrası zirveye ulaştı. Fenerbahçe, Göztepe’ye 1-0 mağlup olarak zirve yarışında yara almaya devam etti. Fenerbahçe’nin iç sahada yaşadığı kâbus bitmek bilmeyecekti.

Kadıköy’deki altıncı mağlubiyet

2020-2021 sezonunda deplasmanda sadece bir kez yenilerek 15 maçta 36 puan toplayan Fenerbahçe, Erol Bulut yönetiminde tarihinin en iyi deplasman sezonlarından birini yaşadı. Deplasmanlarda bileği bükülmeyen sarı-lacivertliler, sahasında oynadığı karşılaşmalarda ise puan kaybetmeye devam etti. Göztepe mağlubiyetinden sonra Antalyaspor ile de 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, sezonun en büyük şokunu ise ligin son sırasındaki Gençlerbirliği ile oynadığı karşılaşmada yaşadı. Bulut’un öğrencileri, Filip Novak’ın golü ile öne geçmesine rağmen zayıf rakibine 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Öte yandan yaşanan bu mağlubiyet, Fenerbahçe tarihine de geçti. Sarı-lacivertliler, Gençlerbirliği’ne mağlup olarak 2020-2021 sezonunda Kadıköy’deki altıncı yenilgisini aldı ve ilk kez bir sezonda evinde altı yenilgi görmüş oldu.

Erol Bulut, son şansını da değerlendiremedi

Üst üste yaşanan puan kayıpları ile zirveden uzaklaşan Fenerbahçe, Süper Lig’in 31. haftasında lider Beşiktaş’a konuk oldu. Mutlak galibiyet parolası ile çıkılan derbiden bir puan ile ayrılan Erol Bulut’un öğrencileri, milli ara öncesi moral ve motivasyon olarak şampiyonluk yarışından kopma noktasına geldi. Caner Erkin ile sorunlar yaşayan, pek çok futbolcusunu sakatlığı kurban veren ve iç sahada mağlubiyet rekoru kıran Erol Bulut’un Fenerbahçe macerasının artık sonuna gelinmişti.

Erol Bulut ile yollar ayrıldı  

Fenerbahçe, Erol Bulut’un görevine son verildiğini dün (25 Mart) kamuoyuna duyurdu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, ‘’Futbol takımımızın teknik direktörlük görevini yürüten Sayın Erol Bulut ile yollarımız bugün itibarıyla karşılıklı anlaşarak ayrılmıştır. Fenerbahçemiz’in çatısı altında bugüne dek verdiği hizmetler için Erol Bulut’a teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalanında başarılar diliyoruz’’ denildi. Fenerbahçe’de Bulut’un görevine son verilmesinin ardından, Başkan Ali Koç görev süresi boyunca üçüncü yılında beşinci teknik direktörü ile yollarını ayırmış oldu. Fenerbahçe, sezon sonuna kadar ise teknik direktörlük görevini Emre Belözoğlu’na emanet etti. Sarı-lacivertli ekip, Emre Belözoğlu’nu şu cümleler ile açıkladı: ‘’Sezonun geri kalan haftalarında, yönetim kurulumuzun almış olduğu kararla, sportif direktörümüz Emre Belözoğlu futbol takımımızın teknik sorumlusu olarak görev yapacaktır. Süper Lig’de mücadelesini Emre Belözoğlu’nun yönetiminde sürdürecek olan takımımıza başarılar diliyoruz.”

Erol Bulut, bu ayrılıkla birlikte bir maç eksiği bulunan lider Beşiktaş’ın beş puan gerisindeki Fenerbahçe’yi Emre Belözoğlu’na teslim etmiş oldu.

Fenerbahçe, Erol Bulut’u bu paylaşım ile açıklamıştı:

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1291036201231753227?s=20

Sarı lacivertliler, Erol Bulut ile yolların ayrıldığını ise böyle duyurdu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.