Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague’de 31. hafta: Barcelona iç saha avantajını yakaladı, kalan takımlar play-off’lar için bilet kapma yarışında

Avrupa basketbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonu Türk Hava Yolları (THY) EuroLeague‘de heyecan, 31. hafta maçlarıyla devam etti. Türkiye temsilcileri Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun mücadele ettiği THY EuroLeague’in 31. haftasında, 25 Mart ve 26 Mart günleri dokuz karşılaşma oynandı. Temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko bu hafta, iki Yunan ekibi ile karşılaştı. Anadolu Efes evinde Panathinaikos’u ağırladı ve kazanmayı bildi. Fenerbahçe Beko ise Olympiakos’un deplasmanda mağlup etti.

Normal sezonun son üç haftasına girilen ligde, takımlar arasındaki ilk sekiz yarışı kendisini göstermeye başladı. Ligin iki Türk takımı ise bu hafta iki zorlu Yunan takımı ile karşı karşıya geldi. Anadolu Efes kendi sahasında Panathinaikos’u ağırladı ve hata yapmadı. Fenerbahçe Beko ise Pire’de Olympiakos’a konuk oldu ve kazanması gereken bu maçı kazanmayı bildi.

CSKA Moskova, Kızılyıldız’ı rahat geçti 

Haftanın açılış maçında CSKA Moskova ile Kızılyıldız karşı karşıya geldi. Megasport Arena’da oynanan maçı ev sahibi CSKA Moskova 87-72’lik skor ile kazanmayı bildi. Karşılaşmaya hızlı başlayan Rus ekibi, maç başından sonuna kadar yakaladığı momentumu kaybetmedi. 

Aldığı bu galibiyet ile galibiyet sayısını 20’ye çıkaran CSKA, lider Barcelona’nın ardından ikinci sıraya yerleşti. Karşılaşmanın en değerli oyuncusu 15 sayı, 6 ribaunt, 3 asist ve 24 verimlilik puanı ile Daniel Hackett olurken Tornike Shengelia da bulduğu 16 sayı, 7 ribaunt, 2 asist ile takımına destek oldu. Kızılyıldız’da ise Dejan Davidovac’ın bulduğu 20 sayı mağlubiyete engel olamadı. 

Anadolu Efes, koç Ergin Ataman’ın eksikliğini hissetmedi, play-off’lara bir adım daha yaklaştı

Anadolu Efes ise evinde Yunanistan ekibi Panathinaikos’u ağırladı. Efes, aldığı ceza nedeniyle takımının başında olmayan Ergin Ataman’ın yokluğunu hissetmedi ve maçı 20 sayı farkla kazanmayı bildi. 

Maç boyunca alıştığımız hücum ve savunma ritminden uzak bir performans sergileyen Anadolu Efes, düşük enerji ve pas trafiği olmasına rağmen bireysel performanslar ile maçtan galip ayrılmayı başardı. İlk yarının son beş dakikasına kadar beklediği hücum ritmini bulamayan lacivert-beyazlılar, Rodrigue Beaubois’nın hücumdaki performansı ile farkı çift hanelere kadar çıkardı ve soyunma odasına 43-33 önde girdi.

İkinci yarıya da karşılıklı basketler ile girilen maçın sonucunu son çeyrek belirledi. Son 10 dakikada bireysel performanslar ile çok rahat bir oyun sergileyen ve farkı 20 sayıya kadar çıkaran Anadolu Efes, yeşil-beyazlı rakibine maça ortak olma şansı tanımadı. 

Maçtan 20 sayı fark ile ayrılan Efes’te maçın oyuncusu bulduğu 21 sayı, 7 ribaunt, 4 asist ve 30 verimlilik puanı ile Vasilije Micic oldu. Efes’te Micic’e Bryant Dunston 15, Shane Larkin ve Rodrigue Beaubois 13êr sayı ile eşlik etti. 

Asvel son topu değerlendiremedi, Real Madrid derin bir “nefes” aldı

Real Madrid deplasmanda Fransa temsilcisi LDLC ASVEL ile karşı karşıya geldi. Haftanın en çekişmeli maçlarından birine sahne olan maçı Pablo Laso’nun öğrencileri 74-71 kazanmayı bildi. Real Madrid aldığı bu galibiyetle iki maçlık yenilgi serisine ve yokuş aşağı gidişine dur dedi. 31’inci maçında 18’inci galibiyetine ulaşan İspanyol ekibi, aldığı bu zorlu galibiyet ile play-off umutlarını artırdı. 

https://twitter.com/RMBaloncesto/status/1375201733304012806?s=20

Real Madrid cephesinde Alberto Abalde bulduğu 11 sayı, 5 asist ve 14 verimlilik puanı ile maçın yıldızı oldu. Madrid’te Trey Thompkins 13 ve Nicolas Laprovittola 12 sayı bularak takımlarına destek oldu. 

TJ Parker’ın çalıştırdığı LDLC ASVEL’de ise Norris Cole’un 18 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. ASVEL’de Cole’a eşlik eden ve göz alıcı bir performans sergileyen isim de Moustapha Fall’du. Fall, 4 sayı, 11 ribaunt, 5 blok ve 19 verimlilik puanı ile maçı tamamladı.

Nefes kesen mücadeleyi kazanmayı bilen Valencia, play-off umutlarını diri tuttu

İspanyol ekibi Valencia Basket, sahasında Bayern Münih’i ağırladı. Baştan sona çekişmeli geçen ve seyircilere heyecan dolu anlar yaşatan maçta kazanan taraf, son dakikalardaki etkili oyunuyla, Valencia Basket oldu. 

Valencia maçı çok rahat geçiriyor derken, Bayern Münih’in 14-0’lık serisi mağlubiyete engel olmadı. Maçın son çeyreğinde savunmada Alman ekibine göz açtırmayan İspanyol ekibi, 31’inci maçında 17’inci kez kazandı ve play-off için umutlarını devam ettirdi. İspanyol ekibinde Mike Tobey, 21 dakika sahada kaldığı maçı, 18 sayı üreterek tamamladı ve kariyer rekorunu egale etti.

31’inci maçında 12’inci mağlubiyetini alan Bayern Münih ise ilk dört hedefini zora soktu. Almanya temsilcisinde Vladimir Lucic 20 sayı ve 7 ribaunt, Wade Baldwin ise 13 sayı ve 6 ribaunt üretti. 

Baskonia’dan play-off’a: “Aç kapıyı, ben geliyorum”

İspanyol ekibi TD Systems Baskonia ile İtalya temsilcisi Olimpia Milano karşı karşıya geldi. Fernando Buesa Arena’da oynanan maçı kazanan TD Systems Baskonia oldu. Böylece play-off yolunda kritik bir galibiyete imza atan İspanyol ekibi, 31’inci maçında 17’inci galibiyetini almış oldu. 

İlk yarıda daha dengeli bir oyun gördüğümüz maç, özellikle üçüncü çeyreğin son beş dakikalık diliminde değişti. Bir sayı önde girdiği soyunma odasından dönen TD Systems Baskonia, üçüncü çeyrekte bulduğu 27 sayı ile skorda üstünlüğü lehine çevirdi. Son 10 dakikada da bulduğu 26 sayı ve potasında gördüğü 14 sayı ile hem hücumda hem savunmada iyi bir iş çıkaran İspanyol ekibi, maçtan 86-69 galip ayrılmayı başardı. 

Çok kritik bir maçı kazanmayı bilen İspanyol ekibinde Achille Polonara neredeyse maçın tamamında sahada kaldı ve bulduğu 17 sayı, 13 ribaunt, 4 asist ve 28 verimlilik puanı ile maçın yıldızı oldu. Baskonia’da farkın çift hanelere çıkmasında etkili olan isimlerden bir diğeri ise bulduğu 19 sayı, 5 ribaunt ve 6 asist ile Pierria Henry idi. Henry ve Polonara’ya, Zoran Dragic 15 ve Rokas Giedraitis 14 sayı ile eşlik etti. 

Fenerbahçe Beko, yıldızlarından verim alamadığı maçta, Olympiakos’u yenmeyi başardı

Fenerbahçe Beko, deplasmanda Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya Ahmet Düverioğlu’nun pota altındaki etkili oyunu ile başlayan sarı-lacivertliler, Jan Vesely’nin de bulduğu sayılar ile farkı çift hanelere kadar çıkardı. İlk çeyrekte sayı bulmakta zorlanan kırmızı-beyazlı ekip, ilk çeyreği 20-11 önde kapattı. İkinci çeyrekte de ilk çeyrekteki hücum grafiğini koruyan Fenerbahçe Beko, yıldızları Nando De Colo ve Jan Vesely’nin işbirlikleri ile sayılar bulmaya devam etti ve soyunma odasına 43-27 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan taraf ise Olympiakos’tu. 12 sayılık bir seri ile soyunma odasından dönen kırmızı-beyazlılar, farkı bir ara 6 sayıya kadar düşürdü. Fakat ilerleyen dakikalarda oyunu kendi lehine çevirmeyi başaran Fenerbahçe Beko, son çeyreğe 49-58 önde girmeyi başardı. Maçın karar periyodunda ise Olympiakos, maça tekrar ortak oldu ve son dakikalarda skoru 3 sayıya kadar indirdi. Fakat son bölümde Nando De Colo’dan bulduğu sayılar ile hata yapmayan Fenerbahçe Beko, Pire deplasmanından 76-71’lik galibiyet ile ayrıldı. 

Fenerbahçe Beko’da maçın yıldızı bulduğu 18 sayı, 2 ribaunt, 3 asist ve 23 verimlilik puanı ile Jan Vesely idi. Nando De Colo ve Marko Guduric gibi iki yıldızının sönük kaldığı maçta, Dyshawn Pierre bulduğu 15 sayı ile maçta X faktör oldu. 

https://twitter.com/FBBasketbol/status/1375551615067955201?s=20

Haftanın diğer karşılaşmalarında alınan sonuçlar şöyle: 
Zalgiris Kaunas 81 – 88 Maccabi Playtika Tel Aviv 
Khimki Moskova 70 – 91 Zenit St. Petersburg
Barcelona 80 – 67 Alba Berlin

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.