Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turizm sektörü, salgının gölgesinde ikinci yaz sezonuna hazırlanıyor – TÜRSAB Akdeniz Başkanı Ferit Turgut: “Öncelik yurda taze paranın girmesi”

Antalya, koronavirüs salgını sürecinde ikinci defa turizm sezonuna açılıyor. Otellerin bir bölümü 1 Nisan’da sezon açılışını yapacak. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, kış sezonunda yaşananları ve yaz sezonu hazırlıklarını anlattı.

Sezonun başlamasının turizm dinamikleri ve istihdamı için önemli olduğunu belirten Ferit Turgut, “Yatırımcılar şu an için kâr-zarar hesabı yapmıyor, herkesin önceliği yurda taze paranın girmesi” dedi.

Türkiye’nin en çok turist ağırlayan şehri Antalya‘daki artan vaka sayılarına dikkat çeken Ferit Turgut, “Son iki haftadır vaka sayıları hiç olmadığı kadar arttı. Koronavirüsle savaşma şeklimizi gözden geçirmemiz gerekiyor. Aldığımız önlemlerin yeterli olmadığını veya bıraktığımız serbestliklerin yeterli olmadığını görüyoruz” diye konuştu.

“Koronavirüs önlemleri Türkiye turizmi için referans oldu”

2021 yaz sezonu için umutlu olduklarını belirten Turgut, “Geçen yıldan daha iyi bir sezon geçireceğimizi umut ediyoruz. Geçen yıl uyguladığımız koronavirüs önlemleri Türkiye turizmi için referans oldu. Bu yıl daha deneyimli ve turist ağırlamaya hazırız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.