Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, STK temsilcileriyle buluştu: “Ortak akıl ve iradeyle çözüm bulmayı amaçlıyoruz”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Diyarbakır İl Başkanlığı’na seçilen avukat Muhammed Şerif Aydın, sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda, yaşanan sorunlarla ilgili görüş ve düşünceleri alan Aydın, istişare ve buluşma süreci başlattıklarını, ortak akıl ve irade ile çözüm bulmayı amaçladıklarını söyledi. Basına kapalı yapılan toplantıda konuşulanlara Medyascope muhabiri ulaştı. Ulaşılan bilgiye göre, AKP’ye yakın görülen sivil toplum kuruluşları yaşanan ekonomik durum ve kayyum uygulamasının yarattığı sıkıntılar konusunda eleştirilerini dile getirdi.

AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, başlattığı istişare toplantıları kapsamında dün gece aralarında Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın’ın da bulunduğu 50’ye yakın STK temsilcisi ile bir araya geldi. AKP’ye yakınlığıyla bilinen STK temsilcileri, hem genel hem de Diyarbakır özelindeki sıkıntılarını ve çözüm önerilerini dile getirdi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda konuşan Aydın, farklı fikirlere sahip sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek ortak akıl ve irade ile bölgenin sorunlarına çözüm bulmayı amaçladıklarını belirtti. Aydın, ”Ortak paydamız olan Diyarbakır önceliğimiz olsun diyoruz. İlk toplantımızda oluşan tablo geleceğe umutla bakmamızı sağladı” diye konuştu.

Demokratik ve katılımcı bir anlayışla hareket ediyoruz

AKP İl Başkanı Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

”Gayemiz ve gayretimiz bölgemizin sorunlarına ortak akıl ve irade ile çözümler aramak. Tüm kesimlerin fikir ve önerilerini önemsiyoruz. Farklılıklarımızı zenginliğe dönüştürmek istiyoruz. Demokratik ve katılımcı bir anlayışla hareket ediyoruz. İlk buluşmamız verimli geçti, bize gelecek için de umut verdi. Çok güzel bir tablo oluştu. Bu buluşmaların devamını getirerek ortak akıl ve iradeyi hâkim kılmaya devam edeceğiz.”

Medyascope muhabirinin edindiği bilgiye göre, toplantıda söz alan bazı STK temsilcileri, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini olumlu bulduklarını belirtti. Bazı kuruluşlar ise yaşanan ekonomik sorunlarla ilgili eleştirilerini dile getirdi. Toplantıda, Diyarbakır’da uyuşturucu kullanım oranının artması, kayyum uygulamasının getirdiği sorunlar eleştiri konusu oldu. Kayyumun ithal ve çift maaşlı bürokratları konusu da gündeme geldi ve bu konuda Şerif Aydın’ın gösterdiği tavrın desteklendiği belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.