Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Google, iklim değişikliğiyle mücadele için “Haritalar” uygulamasında çevre dostu yeni rotalar belirleyecek

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, “Haritalar” uygulamasına yeni özellikler ekleneceğini duyurdu. Google, salı (30 Mart) günü yaptığı açıklamada, sürücüler için çevre dostu rotalar belirleyerek iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sağlamayı hedeflediğini belirtti. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı (NREL) verilerinden yararlanılarak en düşük yakıt tüketimi için belirlenecek rotalar ilk etapta ABD’de piyasaya sürülecek.

İnternet devi Google, “Haritalar” uygulamasına yeni özelliklerin getirileceğini açıkladı. Google, salı (30 Mart) günü yaptığı açıklamada “Haritalar” uygulamasına hava kalitesi ve çevre dostu sürüş rotası gibi özelliklerin ekleneceğini duyurdu. Açıklamada, ABD Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı’ndan (NREL) elde edilen veriler ile sürücülere en düşük yakıt tüketimi için “çevre dostu” rotaların oluşturulacağı belirtildi. Şirketin bu uygulamayı hayata geçirmesinin nedeni ise iklim değişikliğiyle mücadele etmek.

Google, çevre dostu özelliğinin yanı sıra “Haritalar” uygulamasına hava durumunu gösteren harita katmanlarının da ekleneceğini açıkladı. Bu yeni özelliklerin, yıl sonuna doğru ABD’de piyasaya sürüleceği, daha sonra ise tüm dünyada kullanılabilir hale getirileceği aktarıldı.

Google Ürün Firektörü Russell Dicker, “Haritalar uygulamasına eklediğimiz yeni özellikle birlikte zaman kaybı yaşamadan en düşük yakıt tüketimi yapacağınız çevre dostu rotalar oluşturacak” dedi.

Google, uygulamayı kullananların bisiklet, toplu taşıma ve diğer ulaşım seçeneklerini tek bir sayfada görebileceklerini de açıkladı.

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Haberin kaynağı: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.