Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mersin’de üç kız kardeşin babalarına açtığı cinsel istismar davasında beraat kararı – Avukat Sema Kabasakal: “Tanıklar susturuluyor, istinafta mücadelemizi vereceğiz”

Mersin’de, kendilerine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle babaları S.D.’den şikayetçi olan üç kız kardeşin açtığı davanın karar duruşması bugün (31 Mart) yapıldı. Tutuksuz yargılanan S.D., Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada deliller incelendi ve tanık beyanları dinlendi. Duruşma sonucunda baba S.D. beraat etti.

Medyascope’a konuşan avukat Semra Kabasakal, duruşmaya sanık babanın ceza alması umuduyla gittiklerini fakat tanıkların susturulduğunu belirtti.

Kabasakal, dosyayı istinafa taşıyacaklarını söyledi ve şöyle devam etti: “Biz cezalandırılacağını düşünüyorduk, deliller de o yöndeydi ve zamanaşımı da yoktu. Maalesef mahkeme, kararı o yönde vermedi. Mahkemeler, bu tür davalarda gereken hassasiyeti göstermiyor. Tanık da ifadesini değiştirdi, tanıklar susturuluyor. Çelişkili ifadeler verdiler, bunları da tek tek ortaya koyduk. Bundan sonra istinafta mücadelemizi vereceğiz.”

Bir önceki duruşmada beyanını değiştiren ve kardeşlerin lehine konuşan tanık F.D., tekrar beyanını değiştirerek, istismarın olmadığını söyledi

Ne olmuştu?

Mersin’de yaşayan üç kız kardeş, Ocak 2020’de babalarının yıllarca kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu söyleyerek şikayetçi oldu. Mersin’de emlakçılık yapan S.D. (55), üç kız kardeşin şikayeti üzerine başlayan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. S.D. hakkında “cinsel istismar suçundan” tutuklama kararı verildi ve Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın 14 Temmuz’da görülen ilk duruşmasında heyet, delillerin toplanması için davayı 16 Eylül tarihine erteledi. 16 Eylül’deki ikinci duruşmada ise mahkeme heyeti, tutuklu sanık S.D.’yi yeterli delil olmadığı gerekçesiyle serbest bıraktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.