Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin Letonya laneti devam ediyor: Ay-Yıldızlılar, sahadan beraberlik ile ayrılarak üçte üç yapma şansını kaçırdı

Katar’da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu üçüncü maçında Türkiye, dün akşam (30 Mart) Letonya ile karşılaştı. A Milli Futbol Takımı, rakibi karşısında 3-1 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan beraberlik ile ayrılmaya razı oldu. Grubumuzun diğer maçlarında Hollanda, Cebelitarık’ı 7-0 yenerken Norveç, Karadağ’ı deplasmanda 1-0’lık skor ile geçti.

Başlangıç yine rüya gibiydi ama…

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu üçüncü maçında Türkiye, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Letonya’yı ağırladı. Hollanda ve Norveç galibiyetlerinin ardından Letonya karşısına çıkan A Milli Takım, mücadeleye çok hızlı başladı. Ay-Yıldızlılar, maçın henüz ikinci dakikasında Kenan Karaman’ın şık golü ile rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Ataklarına ara vermeyen Türkiye, önce 33. dakikada Caner Erkin’in direkten dönen şutu ile ikinci gole çok yaklaştı. Değerlendirilemeyen bu önemli fırsattan sadece bir dakika sonra ise Hakan Çalhanoğlu’nun golü geldi. Kullanılan köşe vuruşunda Letonya savunmasından seken topa Hakan, çok güzel bir vuruş yaparak Türkiye’yi Letonya karşısında 2-0 öne geçirdi. Letonya, dakikalar 35’i gösterdiğinde Roberts Savalnieks’in golü ile soyunma odasına farkı bire indirerek gitmeyi başardı.

Türkiye, sahadan beraberlik ile ayrıldı

Ay-Yıldızlılar, karşılaşmanın ikinci yarısına da hızlı bir giriş yaptı. Mert Müldür, dakikalar 52’yi gösterdiğinde Letonya ceza sahasının içinde yerde kaldı ve karşılaşmanın hakemi, beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı atışını gole çeviren Burak Yılmaz, Türkiye’yi skorda 3-1’lik üstünlüğe taşıdı. Üç puana garanti gözü ile bakan Şenol Güneş’in öğrencileri, 58. dakikadan sonra kâbusu yaşadı. Letonya, bu dakikada Roberts Uldrisis’in golü ile Türkiye karşısında farkı bire indirdi. Attığı bu gol ile beraberlik için umutlanan Letonya, aradığı golü ise 79. dakikada Davis Ikaunieks’in ayağından buldu. Mücadelenin geri kalanında yeniden öne geçmek isteyen Ay-Yıldızlılar, kendilerine üç puanı getirecek golü bulamadı ve sahadan 3-3’lük skor ile ayrılmak zorunda kaldı.

Türkiye, 97 yıldır Letonya’yı yenemiyor

Tarihinde Letonya ile yedinci kez karşılaşan milliler, 1924 yılında oynanan ilk mücadeleyi Zeki Rıza Sporel’in üç golü ile kazanmıştı. 1924 yılından bu yana oynanan altı maçta ise Letonya bir galibiyet alırken son beş maç berabere bitti. Öte yandan Şenol Güneş’in de Letonya kâbusu devam etti. 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turunda Letonya ile eşleşen Şenol Güneş’in öğrencileri, deplasmanda rakibine 1-0 yenilip İstanbul’da 2-2 berabere kalarak elenmekten kurtulamamıştı.

Hollanda, Cebelitarık’ı deplasmanda yedi golle geçti.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda dün akşam (30 Mart) oynanan üçüncü hafta karşılaşmalarının sonuçları şöyle:

Türkiye 3-3 Letonya

Cebelitarık 0-7 Hollanda

Karadağ 0-1 Norveç

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda üçüncü maçlar sonrasında oluşan puan durumu:

https://twitter.com/MilliTakimlar/status/1377014483562991629?s=20

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’na 1 Eylül 2021 tarihinde oynanacak üç karşılaşma ile devam edilecek:

Letonya – Cebelitarık

Norveç – Hollanda

Türkiye – Karadağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.