Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun evine polisler geldiği sırada yanında olan HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç: “12 kat sürükleyip tartaklayarak götürdüler, bugün hastaneden kaçırdılar”

Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, dün gece (2 Nisan) evinden gözaltına alınırken sağlık durumunun ciddileşmesi üzerine kaldırıldığı hastanede yapılan anjiyodan sonra bugün adeta kaçırılarak cezaevine götürüldü. Polisler geldiği sırada evde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, Gergerlioğlu’nun 12 kat yaka paça sürüklenerek gözaltına alındığını, bugün de (3 Nisan) sağlık sorunları olmasına rağmen hastaneden kaçırılarak cezaevine konulduğunu söyledi.

Ankara Şehir Hastanesi’nde anjiyo olan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yanına HDP’li vekiller ile birlikte gidip sağlık durumu hakkında bilgi almaya çalıştıklarını söyleyen HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, “Biz hastane önünde hastane yetkililerinden bilgi almayı beklerken, sayın vekilimizi sağlık durumu elvermemesine rağmen başka bir kapıdan ring aracı ile kaçırdılar. Biz sayın Gergerlioğlu’nun sağlık durumundan endişeliyiz. Dün geceden beri bütün ilgilileri aramamıza rağmen hiçbir şekilde bilgi verilmediği gibi biz hastane hastane dolaştırıldık. Gergerlioğlu’nun sağlık durumundan dolayı endişeliyiz” dedi.

Koç, dün gece gözaltına alındığı sırada Gergerlioğlu’nun yanında olduğunu da belirterek, “Polisler gelip Gergerlioğlu’nu almak isteyince, kendisi de giyinmek istediğini ve hazırlanacağını söyledi. Ancak polisler kısa bir açıklama yapmasına bile tahammül etmeyerek yaka paça 12 kat sürükleyerek gözaltına aldılar. Dün gece darp edilerek gözaltına alınan vekilimiz, bugün de hastaneden kaçırıldı. Bunu yaptıklarını yüzlerine çarpan HDP ve Gergerlioğlu üzerinden, herkese korku salmak için yapıyorlar” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.