Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (69): Türk feminizminde hak ve eşitlik sorunsalı

Z kuşağının politik refleksleri her parti için iştahla araştırılırken elbette feminist örgütler için de merak konusu. “Türk feminizmi” ismiyle yola çıkan bir hareket bu nedenle kadın gündemine girdi ve izlemeye alındı hemen. Feminizmi tutkulu politika olarak tanımlayan Bell Hooks’un ismi slogan haline gelen kitabı “Feminizm Herkes İçindir”, yeni hareket gündeme geldiğinden beri benim gibi pek çok kadın tarafından tekrar ele alınmış olmalı.

Feminizmi ülkü edinen Z kuşağı kadınları içindeki bu milliyetçi, ülkücü grubun söylemlerine daha yakından bakıp izlemek yerinde olur. Politik refleksi İYİ Parti’ye yakın olma ihtimali taşıyan bu grubu eşitlik ilkesine dört elle sarılmış, kız kardeşlik kültürüyle tanışık ve barışık görmek mümkün olursa kadın hareketiyle eklemlenmeleri de muhtemel.

Berrin Sönmez yorumluyor…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.