Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir Bağımsız Tiyatrolar İnisiyatifi, İzmir Bağımsız Tiyatro Günleri’ni anlattı: “Tiyatrocular, festival boyunca birbirlerinin oyunlarında sahne arkasında çalışarak dayanışacak”

İzmir Bağımsız Tiyatrolar İnisiyatifi (BTİ), 21 Haziran 2020’de İzmir’deki 14 tiyatro sahnesinin ve tiyatro topluluğunun bir araya gelmesiyle kuruldu. BTİ’nin düzenlediği İzmir Bağımsız Tiyatro Günleri ise 26 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Nâzım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM) Konak Halk Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

İzmir Bağımsız Tiyatrolar İnisiyatifi (BTİ) üyelerinden, Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu kurucularından oyuncu, yönetmen ve dramaturg Yasemin Şimşek Tüzün, Tiyatro Salt kurucusu, genel sanat yönetmeni, yazar, yönetmen ve oyuncu Bahadır Yüksekşan, Tiyatrohane kurucularından ve oyuncu Melike Çerçioğlu Bilgiç, Toprak Sahne Tiyatrosu kurucusu, oyuncu, yazar ve yönetmen Onur Çatal, Tiyatro Punta kurucusu oyuncu ve yönetmen Meriç Kırık, Tiyatro Kalemi kurucusu, yazar ve yönetmen Kamer Yıldız Ok, Tiyatro Nienor kurucusu, oyunu, yazar, yönetmen Ebru Atilla ile tiyatro emekçileri olarak salgında son bir yıllarının nasıl geçtiğini, neler yaşadıklarını ve başlattıkları tiyatro festivalini konuştuk. 

26 Nisan – 11 Mayıs 2021 tarihleri arasında İzmir BTİ üyesi tiyatrocuların düzenlediği İzmir Bağımsız Tiyatro Günleri, seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Koronavirüs günlerinde diğer tüm tiyatrolar ve tiyatrocular gibi zor zamanlardan geçen İzmir BTİ üyesi tiyatrocular, gösterimlere katılamayan ama kendilerine destek vermek isteyen tiyatro severlerden destek bilet, askıda bilet ve kombine bilet seçenekleriyle dayanışma bekliyor. 

Festivalden kazanılan gelir, inisiyatif üyesi 14 tiyatro ekibine eşit bir şekilde paylaştıracak. Medyascope’a konuşan BTİ üyesi tiyatrocular, festival boyunca birbirlerinin oyunlarında sahne arkasında çalışarak dayanışma sergileyeceklerini söyledi. İzmirli tiyatrocular ayrıca, bu yıl ilki düzenlenen İzmir Bağımsız Tiyatro Günleri’nin önümüzdeki senelerde e devam etmesini istediklerini dile getirdi. 

Koronavirüs önlemlerine uygun bir ortamda ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenecek tiyatro festivalinde 11 oyun, bir kısa film ve bir de panel yer alacak. 11 oyundan biri olan “Fikriye”, prömiyerini festivalde yapacak. 26 Nisan – 11 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan İzmir Bağımsız Tiyatro Günlerinin programı şöyle:

 –Doğaçhane – Gecenin En Komiği Kim? Tiyatro Sporu Karşılaşması – 26 Nisan 18:00 

Haybeden Gerçeküstü Aşk – 27 Nisan 18:00 

Gettodakiler – 29 Nisan 18:00 

Fikriye – 30 Nisan 18:00

-Darmaduman – 3 Mayıs 18:00

Elveda Saraybosna – 4 Mayıs 18:00

Short Form Doğaçlama – 5 Mayıs 18:00

Doğaçlama Tiyatro Gösterisi – 6 Mayıs 18:00

Salaklar Sofrası – 7 Mayıs 18:00

Bu Sen Değilsin – 10 Mayıs 18:00 

Sığınamayanlar – 11 Mayıs 18:00

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.