Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 34. hafta sona erdi: Beşiktaş, şampiyonluğa yürüyor

Süper Lig’de 34. hafta dün (12 Nisan) oynanan maçlar ile sona erdi. Zirve mücadelesi veren Fenerbahçe, sahasında Gaziantep FK’yı 3-1’lık skor ile mağlup etti. Son haftalarda kaybettiği puanlar ile zirve yarışında büyük yaralar alan Galatasaray ise Fatih Karagümrük önünde iki puan daha bıraktı. Lider Beşiktaş ise deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u 4-2 yendi ve şampiyonluk yürüyüşüne emin adımlarla devam etti.

Sezona sancılı başlangıç

2019-2020 sezonunda ligi üçüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için ön eleme müsabakalarında oynama hakkı elde etti. Sezonu bu yüzden erken açmak zorunda kalan ve yapılması planlanan transferleri henüz tamamlayamayan siyah-beyazlılar, tek maçlı eleme usulü ile oynanacak Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turu karşılaşmasında PAOK ile eşleşti. Zorlu karşılaşmada kadro kurmakta zorluk yaşayan Sergen Yalçın, sağ bek pozisyonunda yaşanan eksikliklerden dolayı Jeremain Lens’e forma şansı verdi. Yeni transferlerden ise Welinton, Bernard Mensah ve Fabrice N’Sakala, ilk 11’de kendine yer buldu. Yunanistan temsilcisi, karşılaşmayı ilk 30 dakikada bulduğu üç gol ile kazanarak Beşiktaş’ı elemeyi başardı. Siyah-beyazlılarda ise fatura Lens ve N’Sakala’ya kesildi. Yaşanılan hayal kırıklığının ardından konuşan Sergen Yalçın, ‘’Normalde eylül ayında çıkacağımız PAOK maçına 10 günlük antrenmanla çıktık.  ‘Lens sağ bek oynar mı?’ dediler… Lens geçen sezon beş maçta sağ bek oynadı, kimsenin sesi çıkmadı! Rakiplere epey korku salmışız ki bize bu kadar ağır eleştiriler yapıldı” dedi. N’Sakala da kötü oyunu yüzünden taraftarlardan özür diledi: ‘’Tüm eleştirileri kabul ediyorum ve üstesinden gelmeye, bu eleştirilerle başa çıkmaya hazırım. Halen uyum sürecindeyim ve her şeyin öneminin farkındayım.’’

Üst üste gelen mağlubiyetler

PAOK’a elenerek 2020-2021 sezonuna giren Beşiktaş, Süper Lig’e de istediği gibi başlayamadı. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, Trabzonspor deplasmanından üç puan ile dönmesinin ardından çıktığı üç karşılaşmada iki mağlubiyet ve bir beraberlik ile sahadan ayrıldı. Siyah-beyazlılar, bu süre zarfında UEFA Avrupa Ligi’nde karşılaştığı Portekiz’in Rio Ave ekibine de İstanbul’da penaltı atışları sonucu elenerek Avrupa defterini erkenden kapadı.

15 yıl sonra gelen Fenerbahçe galibiyeti

İlk yedi haftalık bölümde üç mağlubiyet, bir beraberlik ve üç galibiyet alan Beşiktaş, Süper Lig’in sekizinci haftasında Başakşehir’i 3-2 mağlup etti ve bir daha arkasına bakmadı. Bir sonraki hafta Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanan maç ise Beşiktaş taraftarının uzun yıllardır beklediği bir sona sahne oldu. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, 50. dakikada 10 kişi kaldığı karşılaşmada Vincent Aboubakar (2), Necip Uysal ve Fabrice N’Sakala‘nın golleri ile Fenerbahçe’yi 15 sene sonra deplasmanda mağlup etmeyi başardı.

Beşiktaş, deplasmanda uzun yıllar sonra gelen Fenerbahçe galibiyetini şu video ile kutladı:

Dokuz maçlık yenilmezlik serisi yakalandı

Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor’a deplasmanda 2-1’lik skor ile yenilmesinin ardından çıktığı dokuz karşılaşmada sekiz galibiyet aldı ve yenilgi yüzü görmedi. Bu süreçte sahasında ezeli rakibi Galatasaray’ı da konuk eden siyah-beyazlılar, rakibini 80. dakikada Josef de Souza ve 90+1. dakikada Kévin N’Koudou’nun golleri ile 2-0 mağlup etti. Galatasaray karşılaşmayı, dakikalar 58’i gösterdiğinde Mbaye Diagne’nin kırmızı kart görmesi ile bir kişi eksik tamamladı. Sezonun ilk devresini de 44 puan ile lider tamamlayan Beşiktaş, Fenerbahçe’ye iki Galatasaray’a ise beş puan fark atmayı başardı.

Yoluna doludizgin devam etti

Sezonun ikinci yarısına Trabzonspor önünde aldığı mağlubiyet ve Antalyaspor beraberliği ile başlayan Beşiktaş, bu iki maçın ardından toparlanmayı başardı. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, bir yenilmezlik serisi daha yakalayarak oynadığı sekiz karşılaşmada 20 puan topladı. Beşiktaş, şampiyonluk yolundaki rakiplerinden Fenerbahçe ile oynadığı mücadelede ise Ozan Tufan’ın son dakikalarda attığı gol yüzünden üç puandan oldu. Siyah-beyazlı ekibin sekiz maçlık yenilmezlik serisi, Kasımpaşa deplasmanında sona erdi. Ancak Beşiktaş, sonraki hafta sahasında konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor’u rahat bir oyun ile 3-0 mağlup etti ve şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakaladı.

Erzurum deplasmanında gelen dört gollü galibiyet

Zirve yarışındaki rakibi Galatasaray’ın puan kaybetmesinin ardından Beşiktaş, Süper Lig’in 34. haftasında BB Erzurumspor deplasmanına mutlak üç puan parolası ile çıktı. Mücadelenin ilk yarısı iki ekibin karşılıklı iki golüne sahne oldu. Beşiktaş’ın gollerini Cyle Larin ve Oğuzhan Özyakup atarken Leo Schwechlen ve Emrah Başsan da BB Erzurumspor’un gollerini kaydetti. Karşılaşmanın ikini yarısına ise Rachid Ghezzal’ın harika golü damga vurdu. Sağ kanatta topla buluşan Ghezzal, rakiplerinden birer birer sıyrılıp ceza sahasının dışından mükemmel bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi. BB Erzurumspor, beraberlik golünü atmak için pozisyonlara girdi fakat sonuç almayı başaramadı. Gökhan Töre, dakikalar 86’yı gösterirken attığı gol ile zorlu mücadelenin skorunu belirledi. Beşiktaş, bu galibiyetin ardından puanını 70’e çıkardı ve en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin dört puan önünde liderliğini sürdürdü. Öte yandan sarı-lacivertli ekibin, Beşiktaş’a göre bir maç fazlası bulunuyor.

Süper Lig’de 34. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.