Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalistler belli oluyor: Bayern Münih, zorlu PSG deplasmanında tur arayacak

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş karşılaşmaları, bugün (13 Nisan) Türkiye saati ile 22.00’de oynanacak iki mücadele ile başlayacak. Evinde oynadığı ilk maçı 3-2 kaybeden Bayern Münih, zorlu Paris Saint-Germain (PSG) deplasmanına konuk olacak. Gecenin diğer karşılaşmasında Chelsea, 2-0 kazandığı maçın rövanşında Porto‘yu ağırlayacak. Yarı finale yükselecek son iki ekip ise yarın (14 Nisan) oynanacak Borussia Dortmund-Manchester City ve Liverpool-Real Madrid maçlarının ardından belli olacak.

PSG, avantajını koruma peşinde

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında Paris Saint-Germain, sahasında turnuvanın son şampiyonu Bayern Münih’i konuk edecek. Mücadele, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak ve karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Orsato yönetecek. Almanya’da oynanan ilk maçı 3-2 kazanarak yarı final yolunda büyük avantaj elde eden PSG, Avrupa kupalarında Almanya temsilcilerini konuk ettiği dört karşılaşmayı da kazanma başarısı gösterdi. PSG Teknik Direktörü Mauricio Pochettino ise 2017-2018 sezonundan bu yana çıktığı beş eşleşmede de sahadan mutlu ayrıldı. Fransa temsilcisi, bu olumlu istatistiklerinin yanı sıra bir isme çok güveniyor: Kylian Mbappe. Bayern Münih ile oynanan ilk mücadelede iki gol atarak Şampiyonlar Ligi eleme turlarındaki gol sayısını 13’e çıkaran Mbappe, Şampiyonlar Ligi’nde görev yaptığı son üç maçta da gol attı. PSG’de bugün (13 Nisan) oynanacak karşılaşmada Juan Bernat ve Mauro Icardi sakatlıkları nedeni ile forma giyemeyecek. Marco Verratti, Alessandro Florenzi ve Marquinhos’un oynayıp oynamayacağı ise henüz kesinlik kazanmadı.

Bayern Münih, turnuvaya erken veda etmek istemiyor

Sahasında oynadığı ilk maçı 3-2 kaybeden son şampiyon Bayern Münih, 16 maçlık Hansi Flick dönemindeki ilk Şampiyonlar Ligi mağlubiyetini böylelikle tatmış oldu. Almanya temsilcisi, ilk maçında yenilgi aldığı son dört Şampiyonlar Ligi eleme turu eşleşmesinde de turnuvaya veda etmekten kurtulamadı. Bayern Münih, bu şekilde en son 2014-2015 sezonunda Porto’yu elemeyi başarabilmişti. Almanya temsilcisinin Mbappe ve Neymar’ın PSG’sine karşı en büyük kozu ise Joshua Kimmich olacak. Kimmich, Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı son dokuz karşılaşmada sekiz asistlik performans sergileyerek takımının en önemli isimlerinden biri olmayı başardı. Öte yandan Almanya temsilcisinde eksikliklerin fazlalığı can sıkıyor. Niklas Süle, Douglas Costa, Corentin Tolisso ve takımın en golcü ismi Robert Lewandowski, PSG karşısında sakatlıkları nedeni ile forma giyemeyecek. Serge Gnabry ise koronavirüse yakalandığı için bu zorlu mücadelede takımını yalnız bırakacak.

Chelsea, yarı final hesapları yapıyor

Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında sahasında Portekiz temsilcisi Porto’yu ağırlayacak. Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin yönetecek. Deplasmanda oynadığı ilk maçı 2-0 kazanarak yarı finalin kapısını aralayan Chelsea, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son dokuz karşılaşmada yedi galibiyet ve iki beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Thomas Tuchel’in öğrencileri, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde Manchester City ile birlikte en fazla maçta kalesini gole kapatan iki takımdan biri olma unvanını da taşıyor. Chelsea’de, Porto ile oynanacak rövanş maçı öncesi Andreas Christensen dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Portekiz ekibi, sürpriz peşinde

Chelsea ile ev sahibi statüsünde oynadığı ilk karşılaşmayı 2-0 kaybeden Porto, Şampiyonlar Ligi eleme turlarında deplasman takımı olarak çıktığı son 20 maçın sadece birini kazanabildi. Portekiz temsilcisi, İngiltere temsilcileri ile oynadığı son yedi maçı da kazanamadı ve bu karşılaşmalarda kalesinde 16 gol gördü. Öte yandan ilk maçta oynamayan Porto’nun en büyük gol silahı Sergio Oliveira, bugün sahada görev alabilecek.

Haaland, takımını üst tura çıkarmak istiyor

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında Borussia Dortmund, yarın (14 Nisan) sahasında turnuvanın favori ekiplerinden Manchester City’yi ağırlayacak. İngiltere’de oynanan ilk karşılaşmayı son dakikalarda yediği gol ile 2-1 kaybeden Borussia Dortmund, ilk maçını kaybettiği yedi Şampiyonlar Ligi eleme turunun altısında turnuvaya veda eden ekip oldu. Bundesliga’da hafta sonu Stuttgart’a konuk olan Edin Terzic’in öğrencileri, rakibini 3-2 mağlup ederek moral buldu. Takımın en büyük gol silahı Erling Haaland, bu mücadelede gol bulamadı fakat Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 15 maçın 12’sinde en az bir gol atmayı başardı. Almanya temsilcisinde, Axel Witsel, Jadon Sancho ve Moukoko sakatlıkları nedeni ile forma giyemeyecek.

Manchester City, zorlu Almanya deplasmanında

Sahasında oynadığı karşılaşmayı 2-1 kazanan Manchester City, Avrupa kupalarında ilk maçından galip ayrıldığı 15 eleme turunun 13’ünde rakiplerini elemeyi başardı. Pep Guardiola’nın öğrencileri, ayrıca bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile birlikte kalesini en çok gole kapatmayı başaran ekip olma özelliği taşıyor. İngiltere Ligi’ni domine etmesine rağmen geçen hafta sonunda Leeds United’a 2-1 yenilmekten kurtulamayan Manchester City’de, Dortmund maçı öncesi eksik bulunmuyor.

Liverpool, zorun peşinde

Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında sahasında Real Madrid’i konuk edecek. Yarın (14 Nisan) saat 22.00’de başlayacak mücadelede İngiltere temsilcisi, 3-1 kaybettiği ilk maçın rövanşını almaya çalışacak. Ancak Liverpool, Şampiyonlar Ligi eleme turlarında ilk maçı iki ve üstü farkla kaybettiği 13 eşleşmenin sadece ikisinde yoluna devam edebildi. Öte yandan İngiltere temsilcisi, 2018-2019 sezonunda Barcelona’ya deplasmanda 3-0’lık skor ile boyun eğmesine rağmen sahasında oynadığı karşılaşma sayesinde mucizeyi gerçekleştirmeyi başarmış ve o sezon turnuvayı da şampiyon olarak tamamlamıştı. Real Madrid karşısında ev sahibinin en büyük gol ayağı olacak Mohamed Salah ise Şampiyonlar Ligi’nde üst üste beşinci kez rakip fileleri havalandırmak için sahaya çıkacak. Milli futbolcumuz Ozan Kabak’ın da formasını giydiği Liverpool’da, zorlu Real Madrid maçında Jordan Henderson, Joel Matip, Van Dijk ve Joe Gomez sakatlıkları nedeni ile takımlarını yalnız bırakacak.

Real Madrid’de planlar yarı final üzerine yapıldı

İspanya’da oynanan karşılaşmayı 3-1 kazanarak yarı final yolunda büyük bir avantajı cebine koyan Real Madrid, ilk maçını iki ve üstü farkla kazandığı 16 Şampiyonlar Ligi eleme turunun 15’inde yoluna kayıpsız bir şekilde devam etti. Zinedine Zidane‘ın öğrencileri, Şampiyonlar Ligi eleme turlarında çıktığı son 23 maçta ise en az bir gol atma başarısı gösterdi. İspanya Ligi’nde geçen hafta sonu ezeli rakibi Barcelona’yı 2-1 mağlup ederek zirve yarışını sürdüren Real Madrid’de Sergio Ramos, Eden Hazard, Raphael Varane ve Daniel Carvajal, sakatlıkları nedeniyle Liverpool’a karşı forma giyemeyecek.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.