Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“128 milyar dolar nerede?” afişlerinin indirilmesi – CHP’li Ali Mahir Başarır ile söyleşi: “Onlar sökecek biz asacağız, onların torunlarının geleceklerini korumak için de bu pankartı asıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP’nin İstanbul ilçe teşkilatlarına astığı “128 milyar dolar nerede?” afişlerinin polis tarafından indirilmesini, Medyascope özel yayınında Özgür Özdemir’e değerlendirdi. Başarır, polis ve savcılara tepki gösterirken “Onlar sökecek biz asacağız, biz onların çocuklarının, torunlarının geleceklerini korumak için de bu pankartı asıyoruz” diye konuştu.

Pankartların indirilmesinin hukuki gerekçesi olmadığını savunan Başarır şunları söyledi: “Bir hukukçu olarak pankartların ne gerekçeyle indirildiğini ben de merak ediyorum. Birileri ‘Bizi hırsızlıkla suçluyorsunuz’ diyor. Demek ki eylem başarıya ulaşmış. Pankartların indirilmesine gerekçe olarak ‘cumhurbaşkanına hakaret’ gerekçesi öne sürülüyor. ‘128 milyar dolar nerede?’ pankartı dünyanın neresinde suç? Türkiye’de suç çünkü beyefendi alınıyor, gocunuyor çünkü yarası var. O pankartları sorgulayacağınıza ve kaldıracağınıza halkın çıkarını koruyun. Ceza usul kanununun hangi maddesine göre pankartları topladınız? Burada demokratik anayasal bir hak kullanılıyor.”

“Herkes evinin balkonuna bu pankartı assın”

Vatandaşlara da çağrı yapan CHP’li Ali Mahir Başarır, “Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı balkonuna bu pankartı assın. 84 milyon vatandaşa çağrı yapıyorum. Vatandaşlarımız dükkanlara, berberlere, evlere ve her yere bu pankartları assın” dedi.

“Onlar sökecek biz tişört olarak basacağız”

CHP’nin “128 milyar dolar nerede?” eylemlerine devam edeceğini belirten Başarır, “Onlar sökecek biz tişört olarak basacağız, el afişi yapacağız. Arabalara, balkonlara ve camlara her yere asacağız. Suç işliyorlar. Bu suça ortak olmasınlar. O savcılara önerim evlerine bu pankartı assınlar çünkü biz onların torunlarının geleceklerini korumak için de bu pankartı asıyoruz” diye konuştu. 

Başarır son olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki odasının kapısına da “128 milyar dolar nerede?” afişini asacağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler