Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜRSAB Akdeniz Başkanı Ferit Turgut: “Rusya’nın uçuşları kısıtlaması turizm sektörü için milyarlarca lira zarar demek”

Rusya, koronavirüs vaka sayılarının artması nedeniyle 15 Nisan – 1 Haziran tarihleri arasında Türkiye’ye uçuşları kısıtladı. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatiana Golikova, İstanbul’a haftada iki seferle sınırlı olmak üzere uçuş yapılabileceğini duyurdu. Bu seferlerin ise Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışmak için Türkiye’de bulunan Rus vatandaşları için olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Ferit Turgut, Selçuk Ada ile yaptığı söyleşide koronavirüs ile mücadelede yanlış politika uygulandığını belirtti. Turgut, “Koronavirüs vakaları günden güne artarken yetkililer tedbir almadı. Vaka sayıları 50 bini geçene kadar ek önlem alınması gündeme gelmedi. Turizmciler olarak tedbirlerin artırılması hususunda yetkililer ile görüşmelerimiz oldu ama olumlu yanıt alamadık” dedi.

TÜRSAB Akdeniz BTK Başkanı Ferit Turgut, ülkeye döviz girişinde en önemli kaynağın turizm olduğunu belirtti ve ekledi: “Ülkeye taze para girişinde turizm hayati önem taşıyor. Hizmet satıp döviz kazanıyoruz, içinde bulunduğumuz süreçte tam da ihtiyacımız olan şey bu. Fakat Rusya’nın uçuş kısıtlaması uygulaması bizi milyarlarca liraya zarara uğratacak.”

Turizm girdisinin ekonomik olarak ülke geneline katkı sağladığını belirten Turgut, “Turizmden elde edilen her 1 euronun, turizmin faydalandığı sektörlerde 6,5 euro karşılığı var. Yetkililerin biz turizmcilere kulak vermesi gerekiyor, aksi halde sektörü ayakta tutmak mümkün değil” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.