Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB’nin çağrısıyla Antalya Tabip Odası’ndan protesto: “Bu tablo asla salgınla mücadelenin gurur tablosu olamaz, olsa olsa utancın tablosudur”


Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) çağrısı ile sağlık çalışanları ve meslek odaları, koronavirüs salgını yönetimini ve artan ölümleri protesto etmek için tüm ülkede il sağlık müdürlüklerinin önünde toplandı. Antalya Tabip Odası’nın Antalya İl Sağlık Müdürlüğü önündeki protestosuna Antalya Diş Hekimleri Odası, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı tüm sendikalar ve Türkiye Kamu Emeklileri Sendikası destek verdi. Sağlık emekçileri, açıklama sırasında aralarında siyah kurdeleler tuttu.

Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Naci İşoğlu, eylemde okuduğu açıklamada sağlık çalışanlarının salgın yönetiminin dışında tutulduğunu, TTB’nin çağrılarının Sağlık Bakanlığı’nın duvarlarını aşamadığını belirtti: “Sürecin başlangıcından itibaren  mesleğimizin üzerimize yüklediği sorumlulukla söylenmeyen gerçekleri söylemeye, gizlenenleri görünür kılmaya çalıştık. Çok fazla sayıda canımızı kaybettik.”

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın yapılan çağrılara yanıt vermediği vurgulandı: “Şeffaf olmayan yaklaşımlarla, bilimi ve gerçekleri saf dışı tutarak mücadelenin olamayacağını ısrarla haykırdık. Sağlık Bakanlığı’na gelin bu işin üstesinden topyekûn birlikte gelmeye çalışalım, bağımsız bilim kurulları oluşturalım, gerçekler üzerinden önlemlerimizi alalım dedik.”

“Gözler önüne serdiğimiz gerçekler görülmemiştir”

“Ancak tüm çağrılarımız ne yazık ki Sağlık Bakanlığı’nın duvarlarını aşamamıştır. Defalarca  yazılan yazılar ve görüşme taleplerimiz cevapsız kalmıştır. Haykırışlarımız, çığlıklarımız duyulmamış, gözler önüne serdiğimiz gerçekler görülmemiştir. Bugün yine buradayız, artık görün ve duyun demeye ısrarla devam ediyoruz.”

Antalya Tabip Odası’nın açıklamasında, koronavirüs salgını ile mücadelede başarısız olunduğuna dikkat çekilirken hastanelerin dolduğu ve yoğun bakımlarda yer bulunamadığı belirtildi:

“Bugün buradayız çünkü ölümleri görmeye tahammülümüz kalmadı, her gün çaresizlik içinde önlenebilir yeni ölümlere tanıklık etmekten tükeniyoruz. Bugün buradayız çünkü meslektaşlarımızın, tüm çalışma arkadaşlarımızın tükendiğine, toplumun tükendiğine tanıklık etmeye tahammülümüz kalmadı. Hastanelerimiz koronavirüs hastalarıyla doldu, yeni açılan servisler dahi ihtiyacı karşılamaya yetmiyor, yoğun bakımlarda yer bulunamıyor.

“Bu karabasandan kurtulmak halkın sağlığını öncelemekle olur”

“Kronik hastalığı olan insanlarımız, ertelenemez sağlık sorunları için gereken hizmete ulaşamıyorlar. Koruyucu sağlık hizmeti almak zorunda olanlar olması gerektiği gibi hizmet alamıyorlar. Fiziksel altyapıların yetersizliği hizmet sunanlarla alanların sağlığını tehdit ediyor. Tüm bunlar ortada iken bütçenin kara delikleri, geleceğimizi gasp eden şehir hastanelerine kaynaklarımızı heba ediyoruz. ‘Artık yeter!’ demenin zamanı çoktan geçmiştir. Bu karabasandan kurtulmak dünyaya örnek olmak sermayenin değil halkın sağlığını öncelemekle olur.”

“Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz!”

“Bugün Türk Tabipleri Birliği olarak, tüm sağlık çalışanları olarak, tüm toplum olarak en doğal hakkımız olan sağlık hakkımız, iktidarı uyarmak, topluma çağrıda bulunmak  için illerimizi temsilen giden başkanlarımız ve diğer yöneticilerimiz Ankara’da Ulus Meydanı’ndalar. Türkiye’nin her yerinde sağlık müdürlükleri önünde bizlerle aynı anda haykırıyorlar. Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz. Ölümleri durdurun!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.