Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselen son iki ekip Real Madrid ve Manchester City oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final eşleşmeleri, dün gece (14 Nisan) oynanan iki karşılaşma ile sona erdi. Manchester City, Almanya deplasmanında Borussia Dortmund’u 2-1 yenerek yarı finale yükselen ekip oldu. Gecenin diğer maçında ise Real Madrid, Liverpool ile golsüz berabere kalarak İspanya’da oynanan ilk karşılaşmadaki avantajını korumayı başardı ve adını yarı finale yazdırdı.

Jude Bellingham

Borussia Dortmund, sonunu getiremedi

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında Borussia Dortmund, sahasında İngiltere’nin güçlü temsilcilerinden Manchester City’yi konuk etti. İlk maçı 2-1’lik skor ile kaybeden Almanya temsilcisi, karşılaşmaya hızlı başlayan ekip oldu. Dakikalar henüz 15’i gösterdiğinde Jude Bellingham, güzel bir vuruşa imza atarak City filelerini havalandırmayı başardı. 17 yaşındaki İngiliz oyuncu, bu golü sayesinde Bojan Krkic’ten (17 yıl 217 gün) sonra Şampiyonlar Ligi grup aşamasının ardından oynanan maçlarda gol atan en genç oyuncu olmayı başardı. Konuk Manchester City, ilk yarının kalan bölümünde topun kontrolünü eline aldı. 25. dakikada Kevin De Bruyne’nin şutunun üst direkten dönmesi ile gole çok yaklaşan İngiltere ekibi, dakikalar 32’yi gösterdiğinde de Riyad Mahrez’in girdiği net pozisyondan istediği sonucu çıkaramadı. Kaçan pozisyonların ardından Bellingham’ın harika golü, ilk yarının skorunu belirlemiş oldu.

Manchester City, geri dönmeyi başardı

Karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride kapatan Manchester City, ikinci yarıya atak üstüne atak yaparak başladı. Borussia Dortmund’un savunma oyuncusu Emre Can ise bu dakikalarda sahneye çıktı. Phil Foden’ın ceza sahasına açtığı ortaya eli ile müdahale eden Emre, City’nin penaltı kazanmasına neden oldu. Penaltı vuruşunu kullanan Riyad Mahrez de maça eşitliği getiren golü kaydetti. Sarı-siyahlılar, bu golün ardından oyundan iyice düştü ve mücadelenin geri kalanında istediği pozisyonlara giremedi. Oyunu tamamen kontrolünde tutan Manchester City’de Phil Foden, 75. dakikada ceza sahası dışından attığı gol ile maçın skorunu belirledi. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Manchester City, böylece Pep Guardiola yönetiminde Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez yarı finale yükselme başarısını elde etti.

Real Madrid istediğini aldı

Gecenin diğer maçında Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında Real Madrid’i ağırladı. İlk maçı 3-1 kaybeden İngiltere temsilcisi, mücadelenin ilk 45 dakikalık bölümünde rakibine büyük bir baskı kurdu. Liverpool, bu bölümde Mohamed Salah, James Milner ve Sadio Mane ile yakaladığı gol fırsatlarını değerlendirmeyi başaramadı. Real Madrid’in Belçikalı kalecisi Thibaut Courtois, rakip futbolculara gol şansı vermeyerek yıldızlaştı ve takımının soyunma odasına 0-0’lık eşitlik ile gitmesini sağladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Liverpool Menajeri Jürgen Klopp, oyuncu değişiklikleri ile tüm riskleri aldı. Ancak Klopp’un yaptığı oyuncu değişiklikleri, Liverpool’un gol bulmasını sağlayamadı. İspanya temsilcisi, karşılıklı pozisyonlara sahne olan maçın ikinci yarısında da gol sesi çıkmayınca adını yarı finale yazdıran ekip oldu. Zinedine Zidane, böylece Arsene Wenger’i (3) geride bırakarak, Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla yarı final gören Fransız teknik direktör unvanını kazandı.

27-28 Nisan ile 4-5 Mayıs tarihlerinde oynanması planlanan UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmeleri:

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1382438414549716992?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.