Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elçin Poyrazlar ile Avrupa Aktüel (4) – Beyin göçü, Ankara Anlaşması, yeni hayat – İngiltere’ye yerleşen yazar Oylum Yılmaz: “Salgın Ankara Anlaşması’yla hayatı kâbusa dönüştürdü”

Türkiye’den nitelikli, yetenekli, eğitimli kesimlerden yurtdışına ciddi bir beyin göçü var.  Göç araştırmalarına göre her yıl 100 bin kişi yeni yaşam hayaliyle ülkeyi terk ediyor. 

Son dönemde oldukça ilgi gören ve binlerce kişinin başvurduğu göç yöntemlerinden biri de İngiltere’nin Ankara Anlaşması üzerinden Türkiye vatandaşlarına sağladığı iş kurma olağanıydı. Brexit nedeniyle bu olanak da Ocak 2021’de son buldu. 

Ankara Anlaşması’yla İngiltere’de yeni bir iş ve hayat kuran yazar ve edebiyat eleştirmeni Oylum Yılmaz ile Londra’da geçirdikleri bir buçuk yılı, Brexit, salgın ve göçmenlik hallerini, zorlukları ve gidiş nedenlerini konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.