Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale yükselen takımlar belli oldu: Slavia Prag, ırkçılığa karşı diz çökmedi!

UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale yükselen takımlar, dün gece (15 Nisan) oynanan dört karşılaşma ile belli oldu. Manchester UnitedGranada’yı 2-0, Villarreal ise Dinamo  Zagreb’i 2-1 yenerek adlarını yarı finale yazdıran ekipler oldu. Roma ise deplasmanda yendiği Ajax ile sahasında 1-1 berabere kalarak üst tura yükseldi. Gecenin diğer maçında Arsenal, deplasmanda Slavia Prag’ı 4-0’lık skor ile mağlup ederek yarı final biletini aldı. Öte yandan Slavia Prag futbolcularının ‘’Irkçılığa karşı diz çök’’ organizasyonuna katılmaması dünya kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı.

Roma, Dzeko ile turladı

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında Roma, sahasında Hollanda temsilcisi Ajax’ı ağırladı. Deplasmandaki ilk maçı 2-1 kazanan İtalya temsilcisi, büyük bir avantaja sahip olarak mücadeleye başladı. Karşılıklı gol pozisyonlarına sahne olan maçın ilk yarısında ise gol sesi çıkmadı. Üst tura yükselmek için gollere ihtiyacı olan Ajax, ikinci yarıya hızlı başladı ve henüz 49. dakikada öne geçti. Perr Schuurs’un uzun pasına hareketlenen 19 yaşındaki Brian Brobbey, ceza sahasına girer girmez şutunu çıkardı ve rakip fileleri sarsmayı başardı. Hollanda temsilcisi, kendisine turu getirecek golü bulmak için ataklarına hız verdi. Roma’yı sahasına hapsetmeye başaran Ajax, Dusan Tadic’in önderliğinde pozisyonlara girmeyi başardı fakat aradığı golü bir türlü bulamadı. Sarı-kırmızılılar, dakikalar 70’i gösterdiğinde ise Ajax’ı yıkan golü buldu. 18 yaşındaki genç İtalyan Riccardo Calafiori’nin ortasında top ile buluşan Edin Dzeko, meşin yuvarlağı rahat bir şekilde rakip filelere gönderdi. Dzeko’nun bu golü, mücadelenin skorunu belirledi ve Roma, adını yarı finale yazdıran ekip oldu.

Arsenal, beklediğinden rahat kazandı

Çekya temsilcisi Slavia Prag, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ikinci maçında sahasında İngiltere’nin güçlü temsilcilerinden Arsenal’i ağırladı. Deplasmanda oynadığı ilk karşılaşmadan 1-1’lik skor ile dönerek büyük sürprize imza atan Slavia Prag, sahasındaki rövanş karşılaşmasında ise varlık gösteremedi. Dakikalar henüz 14’ü gösterdiğinde Arsenal, genç futbolcusu Emile Smith Rowe ile öne geçti fakat bu gol VAR tarafından ofsayt olduğu gerekçesi ile geçersiz sayıldı. Ancak ataklarına ara vermeden devam eden Arsenal, 18. dakikada Nicolas Pepe, 21. dakikada Alexandre Lacazette ve 24. dakikada Bukayo Saka’nın golleri ile henüz ilk yarım saatlik bölüm dolmadan skorda 3-0’lık üstünlüğü yakaladı. İlk yarıyı 3 farklı önde kapatan İngiltere temsilcisi, ikinci yarıda da Slavia Prag’a gol şansı tanımadı. Mücadelenin skorunu ise dakikalar 77’yi gösterdiğinde Lacazette belirledi. Karşılaşmayı 4-0 kazanan Arsenal, yarı finale yükselen ekip oldu.

Slavia Praglı futbolcular, geceye damga vurdu

UEFA, Glasgow Rangers’ta forma giyen Glen Kamara’ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle Slavia Praglı oyuncu Ondrej Kudela’ya önceki gün (14 Nisan) 10 maç men cezası vermişti. UEFA’nın bu kararı, Slavia Prag cephesinde tepki ile karşılandı. Slavia Prag forması giyen futbolcular, Arsenal maçı öncesinde gerçekleştirilen ‘’Irkçılığa karşı diz çök’’ organizasyonuna katılmayı reddetti. Çekya temsilcisinin bu hareketi, hem Arsenal cephesinde hem de dünya kamuoyunda tepkiye neden oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde gecenin toplu sonuçları:

Manchester United 2-0 Granada

Villarreal 2-1 Dinamo Zagreb

Slavia Prag 0-4 Arsenal

Roma 1-1 Ajax

UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final maçları 29 Nisan ve 6 Mayıs tarihlerinde oynanacak:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.