Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya-Korkuteli Belediyesi, pazar yerinin çatısını yıktı – Pazar esnafı tepkili: “Zabıta bize yeni sözleşme imzalattı, sözleşmenin hakkımızdan feragat etmemiz için olduğunu söylemedi”

Antalya’nın Korkuteli ilçesinin merkezindeki Turgut Manavoğlu Kapalı Pazarı artık kapalı değil çünkü Korkuteli Belediyesi, esnafın iddialarına göre, 52 dönümlük bir arazinin bir bölümünde yer alan pazarı konut projesi için yıkma kararı aldı.

Pazar esnafı ise zabıtanın sözleşme yenilemek için imzalattığı kağıtların, pazar yerinin değiştirilmesi için olduğunu savunuyor.

Korkuteli Belediyesi, esnafa henüz 10 yaşını doldurmayan kapalı pazarı yıkma sebebini, yapının çürüklüğü olarak açıkladı fakat ilçe sakinleri bu açıklamayı inandırıcı bulmadı. Halk ve esnaf, eğer pazar yeri çürük ise yeniden olduğu yere inşa edilmesi gerektiğini savunuyor.

Kapalı pazar yeri olan yapı, Korkuteli Belediyesi’nin çatısını yıkmasının ardından antik bir kalıntıya benziyor. Esnafı hava koşullarından koruyan çatı yok ama çatının kolonları hâlâ pazar yerinde duruyor.

Turgut Manavoğlu Pazar Yeri’nin yıkılmadan önceki hali.

Turgut Manavoğlu Pazar Yeri’nin yıkım işlemi, muhalefet parti temsilcileri ve CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı’nın araya girmesiyle durduruldu. Fakat pazar yerlerinde düzeni ve denetimi sağlayan Korkuteli Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri alanda görev yapmıyor. Koronavirüs sebebiyle pazar yerlerinde zabıta tarafından uygulanması gereken maske, mesafe ve hijyen kontrolü de Korkuteli Pazarı’nda uygulanmıyor.

Kendi imkanları ile hava koşullarına karşı mücadele eden pazar esnafı, belediye tarafından cezalandırıldığını düşünüyor.

Konuyu görüşmek için başvuruda bulunduğumuz Korkuteli Belediyesi ise randevu talebimize henüz cevap vermedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.