Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu tren kazasında oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, koronavirüs nedeniyle entübe edildi

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar Köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen, yedisi çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği ve en az 300 kişinin yaralandığı tren kazasında oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden ve o günden bu güne adalet arayışını sürdüren Mısra Öz, koronavirüs nedeniyle entübe edildi. Mısra Öz’ün sağlık durumu hakkında Medyascope’a bilgi veren babası Mehmet Öz, doktorların Mısra Öz’ün entübe bir şekilde 20-25 gün yoğun bakımda kalacağını öngördüklerini dile getirdi. 

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar Köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen, yedisi çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği ve en az 300 kişinin yaralandığı Çorlu tren kazası davasının yedinci duruşması 16 Mart’ta görülmüş ve dava 7 Eylül 2021’e ertelenmişti. 

Rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamayan ve hastanede tedavi gören Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz’ün yazdığı mektup mahkemede okunmuş, Öz mektubunda, “982 gündür ‘Adalete güveniyoruz’ dedik. Adalet bizim aleyhimize hızla işlerken, mahkemeniz bilirkişinin oynadığı oyunu göremedi. TCDD’nin üst düzey yöneticilerini ve bürokratları yargılayın” demişti. 

Mısra Öz, 5 Nisan’da sosyal medya hesabından koronavirüs testinin pozitif çıktığını yazmıştı. 

12 Nisan’da “Dün solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye yatırıldım. Oksijen desteği olmadan nefes alamıyorum” yazarak hastaneye kaldırıldığını duyuran Öz, bugün (17 Nisan) yoğun bakıma alındı. 

(Fotoğraf: Yolculuk haber sitesi)

Mısra Öz’ün 20-25 gün daha entübe olarak hastanede tedavi görmesi bekleniyor

Mısra Öz’ün sağlık durumunun stabil olduğunu söyleyen babası Mehmet Öz,“Şu an kızım entübe durumda, doktorlar, 20-25 gün kadar Mısra’nın entübe kalabileceği bilgisini verdiler. Eşim ve oğlum da virüse yakalandı fakat Mısra hastalığı çok ağır geçiriyor. Son mahkemeden önce, yapılan haberler nedeniyle çok stresliydi ve son çıkan ek bilirkişi raporuna çok sinirlendiği için stresten hastaneye kaldırıldı, mahkemeye bile gelememişti. Bağışıklık sistemi düştü. Doktorlar iyileşeceğini söyledi” dedi. İstanbul dışında olduğunu ve haberi alır almaz kızının yanına geldiğini belirten Öz, eşinin ve oğlunun tedavisinin ise evde doktor kontrolünde devam ettiğini söyledi.  

Zeliha Bilgin: “Mısra iyi olacak, bizim daha sormamız gerek çok büyük hesaplarımız var”

Tren kazasında kızını ve kız kardeşlerini kaybeden, Mısra Öz ile birlikte adalet mücadelesi veren Zeliha Bilgin, “Mısra iyi olacak, atlatacak inşallah. Mısra bir haftadan beri hastanede, aslında durumu iyiye gidiyordu. O benim kardeşim, kader arkadaşım, yoldaşım. Onunla birlikte bir adalet mücadelesi veriyoruz” diye konuştu.  

Mısra Öz ile birlikte adalet aramaya en kısa sürede devam edeceklerine inandığını söyleyen Zeliha Bilgin şöyle devam etti: “Bizim çocuklarımız öldürüldü. Bizim daha sormamız gerek çok büyük hesaplarımız var. Adalet savaşımız devam ediyor. Mısra çok güçlü bir anne, çok güçlü bir kadın. Her şeyin üstesinden geldi bu hastalığın da üstesinden gelir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.