Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Belediyelerin gri pasaportla yurtdışına insan gönderdiği iddiaları – İsmail Saymaz ile söyleşi: “CHP’li belediyelerde doğrudan insan kaçakçılığı yapıldığı bulgusu yok, AKP’li belediyeler ise bir şebekeyle çalışmış”

Malatya’da Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından yönetilen Yeşilyurt Belediyesi’nin “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” için Eylül 2020’de Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43’ü geri dönmedi. İddiaya göre bazı belediyeler iltica etmek isteyen ve kamu görevlisi olmayan kişilere hizmet pasaportu (gri pasaport) sağlayarak yurtdışına yolluyor. Konuyla ilgili detaylı haberimize buradan ulaşabilirsiniz. 

İçişleri Bakanlığı iddialarla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmada Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilen Adıyaman-Gölbaşı, Balıkesir-Gömeç, Burdur-Yeşilova belediyelerinin de bu yolla yurtdışına insan yolladığı iddia edildi. Gazeteci İsmail Saymaz bu belediyeleri arayarak aynı yöntem kullanılıp kullanılmadığını araştırdı. Saymaz’ın Sözcü gazetesindeki yazısına göre, İçişleri Bakanlığı’nın listesinde yer alan AKP’li Korgan dışındaki ilçelerde insan kaçakçılığı bulgusuna rastlanmıyor. İddiaları Sözcü gazetesi yazarı, gazeteci İsmail Saymaz ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.