Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turizmin başkenti Antalya konuşuyor (5) – Blu Band vokalisti Hakan Erken: “Gitara tel almak ile sofraya çorba koymak arasında tercih yapıyoruz”

“Turizmin başkenti Antalya konuşuyor” haber serisinde bu hafta, turizm sektörünün önemli parçası olan müzisyenlerin koronavirüs salgını sürecinde yaşadıkları yer aldı. Antalya’nın popüler rock grubu Blu Band, içinde bulundukları süreci Medyascope‘a anlattı.

Antalya‘da konserler veren rock grubu Blu Band, Hakan Erken (vokal, gitar), Bahadır Dalım Varoğlu (bas gitar) ve Tarık Çakır‘dan (davul) oluşuyor.

2019 yılında tarihin en hareketli turizm sezonunu yaşayan Antalya, 2020 yılında koronavirüs salgını sebebiyle en kötü sezonu gördü. Turizm sektöründe çalışan bir milyondan fazla kişinin, 2020 kışından itibaren düzenli gelir elde edemediği tahmin ediliyor. Salgının ekonomik olarak en çok etkilediği meslek gruplarından biri müzisyenler. Müzisyenlerin Antalya’da turizm sektörünün bir parçası olduğunu belirten Hakan Erken, “14 aydır kiramı ödemek için ailemden destek alıyorum. Zaman zaman gitarımıza tel almak ile sofraya çorba koymak arasında tercih yapmak zorunda kalıyoruz” dedi.

Şehir dinamiklerinin 12 ay boyunca turizm geliri ile döndüğü Antalya’da 2021 kış sezonu da sakin geçti. Gece kulüpleri ve konser mekanlarının kapalı olması dolayısıyla eğlence sektörü gibi müzisyenlerin de doğrudan etkilendiğini dile getiren Bahadır Dalım Varoğlu, “Haftada altı gün konser verirken, iki konsere sevinir olduk. Hiç yoktan iyidir diyoruz” diye konuştu.

Hakan Erken, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzisyenlere üç ay verilen bin TL’lik yardıma başvurmadığını da söyledi. Erken, “Birçok arkadaşımız evine ekmek götüremiyor, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Umarız bu yardımlar onlara ulaşır ve az da olsa fayda sağlar” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.