Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya’da CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı’nın karekod haline getirip ilçe binasına astığı “128 milyar dolar nerede?” afişi dün gece söküldü, partililer yedekte bekleyen yeni afişi astı

Antalya’da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa İlçe Örgütü, “128 milyar dolar nerede?” afişlerinin Türkiye’nin birçok noktasında asıldıkları yerden indirilmesi üzerine afişi karekod haline getirdi. “83 milyon vatandaşın aklında tek bir soru. Kodu okut soruyu gör” ifadelerinin yer aldığı afiş, kent merkezinde bulunan ilçe başkanlığı binasına asıldı. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, cep telefonu kamerasıyla tarandığı zaman ekranda “128 milyar dolar nerede?” sorusunun belirdiği afişin dün gece yarısı kolluk kuvvetlerince indirildiğini ancak sabah saatlerinde aynı afişi bir kez daha astıklarını söyledi. 

Afişin kendilerine hiçbir bildirim yapılmadan kaldırıldığını belirten Şahin, “Hem kanunsuz emir veren savcılık hem de kanunsuz emri yerine getiren ve hatta artık emir bile olmaksızın durumdan vazife çıkaran polisler suç işlemektedir” dedi. Sabah saatlerinde yedekte bekleyen ikinci afiş de parti binasına asılırken Şahin, afişte hiçbir suç unsurunun bulunmadığını belirtti: “Biz yılmadan, usanmadan bunu asmaya devam edeceğiz. Ne zaman ki bize yasal ve hukuki bir dayanak gösterilirse o zaman bunun indirilmesi gerektiğini düşünürüz. Onlar bin kere alsalar biz yüz bin kere asmaya devam edeceğiz. Tekrar tekrar soracağız, ‘128 milyar dolar nerede?’”

CHP Muratpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Umut Sırdaş Demirel de Merkez Bankası rezervinde görünmeyen 128 milyar doların hesabını iktidara sormaya devam edeceklerini belirtti. Demirel, afişlerin polis tarafından yasal dayanak olmaksızın kaldırılmasının yeni fikirler doğurduğunu belirterek şöyle konuştu: “‘128 milyar dolar nerede?’ sorusunun yer aldığı afişler savcılıklar tarafından toplatıldı. 128 yazılı pankartlarımız da hiçbir yasal dayanak olmaksızın polis tarafından söküldü. Biz de karekodu ile bir afiş hazırladık. Savcılar ve kolluk kuvvetleri bizi o kadar iyi takip ediyormuş ki bu afişimizi de söktüler. Biz iktidar tarafından cevap alana kadar bu soruyu sormaya devam edeceğiz. Polis isterse her gün kaldırsın, biz yeni fikirler buluruz. Kaybolan 128 milyar dolar halkın parasıdır, biz de bu soruya cevap alana kadar sormaya devam edeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.