Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (70): “Levent Sözen’in bebek kaçırma girişimi, kişisel görüşme hakkının istismarı”

Çocukla kişisel görüşme hakkının istismar edilmesi aynı zamanda çocuk istismar ve ihmali. Son yıllarda artan mağdur babalık söylemi erkeklik krizinin bir parçası. Örnek olayda anneyi boşanma davasından vazgeçirmek için yapılan tehditler istenen sonucu vermeyince babanın kendi çocuğunu, bebeğin güvenliğini ve sağlığını da tehlikeye atarak kaçırma yoluna başvurduğunu görüyoruz. İcralık çocuklar söylemi ve mağdur babalar hareketlerinin genel karakteristik özelliklerini taşıyor. Boşanma aşaması sürerken ve boşanma gerekçesi erkek şiddeti olduğu halde hakkında uzaklaştırma tedbir kararı verilmiş şiddet faili babaya verilen kişisel görüşme izni İstanbul Sözleşmesi’ne aykırı. Kadınların Medeni Kanun’dan doğan velayet ve boşanma haklarını kullanmasını engellemek, zorlaştırmak sonucu verecek bu kişisel görüşme hakkının yeniden düzenlenmesi hedefleniyor iktidar tarafından. Fail baba Levent Sözen’in bebek kaçırma eylemi dikkate alınarak icra dairesine harç yatırmak suretiyle gerçekleştirilen kişisel görüşme düzenlemesinin bu tür hakkı istismar etme teşebbüslerinin önlemek için oluştuğunu hatırlamalı yöneticiler.

Berrin Sönmez yorumluyor…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.