Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 36. hafta sona erdi: Trabzonspor, son dakikada yıkıldı

Süper Lig’in 36. haftası, zirve mücadelesini yakından ilgilendiren Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasına sahne oldu. Şampiyonluk yarışında daha fazla yara almak istemeyen Galatasaray, sahasında konuk ettiği Trabzonspor karşısında bir puanı son dakikalarda Emre Akbaba’nın golü ile kurtardı. Lider Beşiktaş ise Sivasspor deplasmanından 0-0’lık beraberlik ile dönerek son iki haftada dört puan kaybetmiş oldu. Beşiktaş’ın en yakın takipçisi Fenerbahçe ise haftayı maç oynamadan kapattı.

Galatasaray, ilk yarıda pozisyona giremedi

Süper Lig’in 36. haftasında Galatasaray, mutlak galibiyet parolası ile çıktığı karşılaşmada Trabzonspor’u konuk etti. Mücadelenin ilk dakikalarına Uğurcan Çakır’ın yaşadığı sakatlık damgasını vurdu. Başarılı kaleci, maçın başında yaşadığı talihsiz pozisyon nedeni ile üç kez sağlık ekiplerinin sahaya girmesine neden oldu. Sık sık duran ve yavaş bir tempoda geçen maçın ilk yarısında Trabzonspor, dakikalar 25 ve 26’yı gösterdiğinde iki net pozisyondan faydalanamadı. 25. dakikada Djaniny’nin kafa pasında top ile buluşan Anastasios Bakasetas’ın şutunu Galatasaray’ın başarılı kalecisi Fernando Muslera güçlükle kornere çeldi. Kullanılan köşe vuruşunda Anthony Nwakaeme, kafayı vurdu fakat bu sefer de kale direkleri gole izin vermedi. İlk yarının kalan bölümünde iki ekip de pozisyon bulmakta zorlandı ve mücadelenin ilk 45 dakikalık bölümü 0-0’lık eşitlikle tamamlandı.

Edgar ’nin golüne Emre Akbaba yanıt verdi

Trabzonspor, Galatasaray önünde ikinci yarıya daha iyi başlayan ekip oldu. Oyunun kontrolünü pas yaparak elinde tutmaya çalışan Abdullah Avcı’nın öğrencileri, istediği gol şanlarını elde edemedi ama kalesinde de pozisyon vermemeyi başardı. Dengeyi bozan isim ise 76. dakikada Trabzonspor’un Portekizli stoperi Edgar Ié oldu. Bakasetas’ın ceza sahasına gönderdiği topta Christian Luyindama’nın büyük hatası sonucunda top ile buluşan Edgar Ié, sert bir şuta imza atarak harika bir gol atmayı başardı.

O dakikaya kadar karşılaşmada hiçbir varlık gösteremeyen Galatasaray, ilk isabetli şutunu dakikalar 80’i gösterdiğinde Emre Kılınç ile çekti. Mücadelenin bu skor ile biteceği tahmin edilirken sahneye Emre Akbaba çıktı. 90+6. dakikada paslaşarak kullanılan serbest vuruşta top ile buluşan Taylan Antalyalı, sert bir vuruş yaptı. Taylan’ın sert şutunu kontrol edemeyen Uğurcan Çakır’ın sektirdiği top Emre Akbaba’nın golü ile sonuçlandı ve bu gol, mücadelenin skorunu belirledi: 1-1.

Süper Lig’de 36. hafta sonunda oluşan puan durumu ve 37. haftanın fikstürü:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.