Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (64): Özgür Gür ile 30 Nisan’da görülecek ODTÜ Onur Yürüyüşü davası

Gökkuşağı Bülteni’nin bu haftaki konuğu ODTÜ Onur Yürüyüşü davasında yargılanan Özgür Gür’dü. Özgür Gür ile ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’nın 10 Mayıs 2019’da düzenlediği 9. Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan 22 kişiden 19’una açılan davayı konuştuk. 

Editör: Gamze Elvan 

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu 

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör ataması protestolarında LGBTİ+ bayrağı açtığı için hakkında disiplin soruşturması başlatılan, soruşturmaya giderken LGBTİ+ bayrakları taşıdığı için gözaltına alınan, aynı gerekçeyle hakkında dava açılan öğrenci, yaşadıklarını Medyascope’a anlattı. 

Yaşam Bellek Özgürlük Derneği, “Ceza Yargılaması Bakımından Adil Yargılanma Hakkının Uygulanmasında Ayrımcılık Yasağı İhlalleri İzleme Raporu”nu yayınladı. Raporun tamamı için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.