Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turizmin başkenti Antalya konuşuyor (6) – Last Minute Fair Marketing Fuarı düzenlendi: “Seyahat acentaları, oteller ve turizm çalışanları ciddi bir krizin eşiğinde”

Antalya, koronavirüs salgınından en çok etkilenen şehirlerden biri oldu. Antalya’nın başlıca gelir kaynağı olan turizm, salgın sebebiyle bir kez daha durma noktasına geldi. 26-27 Nisan tarihlerinde ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Last Minute Fair Marketing Fuarı”, Antalya’nın turizm dinamiklerini buluşturdu. Fuarda konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Ferit Turgut, “Seyahat acentaları, oteller ve turizm çalışanları ciddi bir krizin eşiğinde” dedi.

Antalya‘nın turizm pazarlarından biri olan Rusya’nın uyguladığı uçuş kısıtlaması sezon açılışı yapan otellerin boş kalmasına neden oldu. Birçok otelde çalışanlar mesaiye başladı fakat müşteri yok. ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Last Minute Fair Marketing Fuarı‘nda konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)  Akdeniz Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Ferit Turgut, Antalya’nın daha önce böyle bir sezon yaşamadığını, koronavirüs ile mücadele önlemlerinin artırılması gerektiğini belirtti.

Turgut şöyle konuştu: “Salgında ikinci sezona hazırlanıyoruz. Geçen yılın istatistiklerine baktığımızda gelen üç buçuk milyon turistin yüzde 98’ini seyahat acentaları getirdi. Büyük tur operatörlerinin uçaklarının yüzde 50’si havalanmadı. Seyahat acentaları, oteller ve turizm çalışanları ciddi bir krizin eşiğinde.”

Erken rezervasyonların geçmiş yıllara göre yok denecek seviyede olduğunu veya iptal edildiğini söyleyen TÜRSAB Akdeniz BTK Başkanı Turgut, “Koronavirüs salgını sebebiyle erken rezervasyon kavramı yok olmuş durumda. Müşteri ilişkileri farklılaşmaya başladı. Bundan sonraki durumu devletimizin aldığı kararlar ile son dakika satışları veya son dakika iptalleri belirleyecek. Başarılı bir sağlık politikasının haziran-temmuz aylarındaki rezervasyonlara yansıyacağını düşünüyoruz” dedi.

Fuara katılan isimlerden biri de Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal‘dı. Uysal, otuz milyon turist ile rekor kırılan 2019 yılına atıfta bulunarak, “Ülkemizin bütün özellikleri ile turizme girdiğimizde dünya piyasasından çok daha güçlü ve büyük pay alacağız. Öncü kitle turizmimizin yanına çeşitlenmiş, 30 milyon değil 100 milyon turisti ağırlayan bir Türkiye’yi hayal edebileceğiz” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.