Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı başlıyor: Chelsea, Real Madrid deplasmanında

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı, bu gece (27 Nisan) oynanacak Real Madrid-Chelsea karşılaşması ile başlayacak. Yarı finallerin sonucu en çok merak edilen eşleşmesinde ise Paris Saint-Germain (PSG), yarın (28 Nisan) sahasında Manchester City’yi ağırlayacak. Karşılaşmalar, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak ve beIN Sports Haber kanalından şifresiz olarak izleyiciler ile buluşacak.

Real Madrid, rövanş öncesi avantaj peşinde

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid, bu gece (27 Nisan) Chelsea‘yi Alfredo di Stefano Stadı’nda konuk edecek. Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie’nin yöneteceği maç 22.00’de başlayacak. Zinedine Zidane yönetiminde üç kez UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası’nı müzesine götüren Real Madrid, çeyrek finalde İngiltere temsilcisi Liverpool’u eleyerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde de bir diğer İngiltere temsilcisi Chelsea ile eşleşen eflatun-beyazlılar, daha önce üç kez karşılaştığı rakibini mağlup etme başarısı gösteremedi. Real Madrid, oynanan bu üç karşılaşmada bir beraberlik ve iki mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Öte yandan ev sahibi ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi eleme turlarının ilk ayaklarında çıktığı son 10 maçın dokuzunu kazandı. Real Madrid’de dev maç öncesi eksik oyuncuların fazlalığı ise Zidane’ın elini zorlaştıracak. Eflatun-beyazlılarda Sergio Ramos, Lucas Vazquez ve Ferland Mendy sakatlıkları, Federico Valverde ise koronavirüs test sonucunun pozitif çıkması nedeni ile Chelsea karşısında takımlarını yalnız bırakacak.

Thomas Tuchel

Thomas Tuchel, Real Madrid önünde savunmasına güveniyor

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmesinde Porto’yu eleyerek tarihinde sekizinci kez yarı finale yükselen Chelsea, bu istatistiği yakalayan ilk İngiliz kulübü olmayı başardı. Yarı finalin ilk ayağında Real Madrid deplasmanına konuk olacak Thomas Tuchel’in öğrencileri, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde çıktıkları 10 karşılaşmada sadece üç gol yedi. Öte yandan Thomas Tuchel, kariyerinde Real Madrid’e karşı çıktığı dört karşılaşmada bir galibiyet ve üç beraberlik ile sahadan ayrılarak yenilgi yüzü görmedi. Mateo Kovacic dışında herhangi bir eksik futbolcusu bulunmayan Chelsea, İngiltere’ye skor avantajını alarak dönmeye çalışacak.

Kylian Mbappe ve Neymar

Paris Saint-Germain, üst üste ikinci kez finale çıkmak istiyor

Paris Saint-Germain, yarın (28 Nisan) UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde İngiltere temsilcisi Manchester City’yi konuk edecek. Parc des Princes’te oynanacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Brych yönetecek ve dev mücadele, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak. Geçen sezon RB Leipzig’i eleyerek finale yükselen PSG, 2020-2021 sezonunda ise Manchester City engelini aşarak üst üste ikinci kez bu heyecanı yaşamanın planlarını yapıyor. Fransa temsilcinin bu yoldaki en büyük kozu ise Neymar olacak. Brezilyalı yıldız, kariyeri boyunca Şampiyonlar Ligi yarı finallerinde çıktığı üç maçta üç gol ve bir asistlik performans sergiledi. PSG’nin zorlu maç öncesi Juan Bernat haricinde sakat veya cezalı futbolcusu bulunmuyor.

Pep Guardiola

Pep Guardiola, final hayalleri kuruyor

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmesinde Borussia Dortmund engelini geçen Manchester City, bu sezon turnuva boyunca oynadığı 10 maçta mağlubiyet yüzü görmeyerek dokuz galibiyet ve bir beraberlik ile sahadan ayrıldı. İngiltere temsilcisi, bu sezon aldığı tek beraberliği ise deplasmanda Porto karşısında aldı. Öte yandan Manchester City’de PSG eşleşmesi, İspanyol teknik direktör Pep Guardiola için ayrı bir anlam taşıyor. Başarılı isim, çalıştırdığı takımlar ile birlikte 2010-2011 sezonundan bu yana UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselemedi. Manchester City’de zorlu PSG maçı öncesi kadroda eksik bir futbolcu bulunmuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.