Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (71): “TBMM Kadına Karşı Şiddet Araştırma Komisyonu’nda, kadına şiddetle mücadele konusunda hiçbir fikri olmayanlar yer alıyor”

“Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu ve ilk iki toplantısını yaptı. İkinci toplantı tutanağı hayli önemli konularda fikir edinmemizi sağlıyor. Erkek şiddetini görünmez kılacak yaklaşımlar ile eril reformasyon olgusu ve şiddetin politik olduğu gerçeği, hem vekillerin birçoğu tarafından bilinmiyor hem de reddediliyor. ‘Şiddetle mücadele değil şiddeti maskeleme, tanınmaz hale getirme sonucu verir’ dedirten bir izlenim yarattı ilk iki toplantı.”

Berrin Sönmez, Feminist Bakış’ta yorumluyor…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.