Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti – İçki satışının yasaklanmasıyla ilgili konuşan Akşener: “Asıl mevzuları kapatmak üzere ortaya konan bu tür tuzaklara düşmememiz lazım”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (28 Nisan) saat 14.30’da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu Saadet Partisi Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmeden sonra ortak toplantı düzenleyen iki genel başkan, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 26 Nisan’da açıklanan 17 günlük tam kapanma uygulamasını değerlendiren iki lider, bu süreçte içki satışının yasaklanması hakkında da konuştu.

Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu’nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

Akşener: “Asıl mevzuları kapatmak üzere ortaya konan bu tür tuzaklara düşmememiz lazım”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 17 günlük tam kapanma uygulaması kapsamında içki satışının yasaklanmasını şöyle değerlendirdi:

“Bu tartışmalar ‘cambaza bak’ tartışması. Usturuplu bir şekilde alkol satışının engellenmiş olması, ramazan ayında ‘Bunu niye yasakladınız?’ denilmesi başka bir mesele, denilmemesi esnaf açısından başka bir mesele. Ama esnafın taleplerinin konuşulması gereken bir tam kapanmada alkol satışının yasaklanıp yasaklanmamasının konuşulması, tam bir ‘cambaza bak’ meselesidir. Dolayısıyla asıl mevzuları kapatmak üzere ortaya konan bu tür tuzaklara düşmememiz lazım. Esnafın alkol satanı da satmayanı da iflasın eşiğinde.”

Karamollaoğlu: “Dikkatleri başka tarafa çekme gayreti var”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise aynı konuya ilişkin, “Dikkatleri başka tarafa çekme gayreti var. Bu tarzdaki davranışlarla dikkatler vatandaş nezdinde başka tarafa çekiliyor ama esas olan esnafın sıkıntısıdır. Burada esnafın sorunlarının nasıl çözüleceği konusunda hiçbir teklif ortada yok“ dedi.

“Türkiye vatandaşını ücretsiz aşılatmak durumunda olan bir devlettir, tersini düşünmek bile doğru değildir”

Bazı özel firmaların aşı getirerek ücretli olarak satacağına dair iddiaları değerlendiren Akşener, “Aşı meselesi bitmeyen bir senfoniye döndü. Bu iddialar doğruysa bu kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye vatandaşını ücretsiz aşılatmak durumunda olan bir devlettir, tersini düşünmek bile doğru değildir ama böyle bir yönteme başvurulacaksa bu çıldırmış olmak anlamına gelir” diye konuştu.

“HDP’nin söylediklerine, bu ülkenin içinde bulunan Kürtler de dahil olmak üzere bir vatandaş, ‘Aferin iyi yaptınız’ derse ben adımı değiştiririm”

1915 olaylarına ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından yapılan yazılı açıklama hakkındaki görüşlerini de paylaşan Meral Akşener, şunları söyledi: “HDP meselesi çok cıvıdı. HDP’nin söylediklerine bu ülkenin içinde bulunan Kürtler de dahil olmak üzere bir vatandaş, ‘Aferin iyi yaptınız’ derse ben adımı değiştiririm. Böyle bir şey yok. Pek çok sivil toplum kuruluşu (STK) ve HDP bu konuda Türkiye’nin dışında yer aldılar. Bunu yapmak demek bu milletin geleceği üzerinde söz sahibi olmaktan vazgeçmek demektir. Lanet olsun bunu diyenlere.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.