Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tam kapanma öncesi “tatil göçü” – Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: “Bodrum’un nüfusu bir yılda iki buçuk katına çıktı, vaka sayıları artarsa hastanelerimizde kaos yaşanacak”

Türkiye, perşembe akşamından itibaren tam kapanma dönemine giriyor. 17 gün sürecek tam kapanma sürecinde büyükşehirlerden tatil yörelerine doğru bir “tatil göçü” başladı. Ramazan Bayramı’nı da kapsayacak kapanma ile tatil bölgelerindeki otel, villa ve rezidans rezervasyonlarında yoğunluk yaşanıyor. En fazla yoğunluk yaşanan tatil yörelerinden Muğla’nın Bodrum ilçesinin belediye başkanı Ahmet Aras, bölgedeki son durumu Medyascope’a anlattı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, şehrin nüfusunun tam kapanma öncesi dönemde de arttığını belirterek, şunları söyledi:

“Yoğunluk zaten vardı, Bodrum’un nüfusu bir yılda iki buçuk katına çıktı”

“Salgının başlamasıyla beraber bir yıldır zaten Bodrum’da ciddi bir trafik var. Bodrum’un nüfusu bir yılda iki buçuk katına çıktı. Normalde kış dönemini 200 bin civarı bir nüfusla geçirirken bu yıl 500 bin kişilik bir nüfusa kavuştuk. Tam kapanma ile beraber de yine belli bir yoğunluk başladı. Ama kapanma sayesinde tamamen oluşmadı bu yoğunluk, zaten vardı. Metropollerden ciddi çıkışlar var ama tabii bunların hepsi Bodrum’a gelmiyor, Antalya, Fethiye, Marmaris, Çeşme, İzmir taraflarına da gidiyorlar. Bodrum’da şu anda zaten üç beş otel açık. Ciddi sayıda rezervasyon yok. Otellerde çok yoğunluk yok Bodrum’da.”

“Gelenlerle vaka sayıları artarsa, hastanelerimizde kaosa yol açacak”

Metropollerden gelen tatilcilerle vaka sayısının artmasından endişe duyduğunu ifade eden Aras, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muğla genelinde vaka yoğunluğu 100 binde 250 civarlarında. Bu da risk anlamına geliyor. Ama gayri resmi nüfus üzerinden değerlendirilirse nüfus iki buçuk kat fazla ve 100 binde 250’lerle mavi ya da turuncu kategoriye gireriz gayri resmi nüfusla. Ama resmi nüfusla değerlendirildiği için bu oranla kırmızı kategorideyiz. Tabii bu sakın bir iyimserlik gibi yanlış anlaşılmasın. Bu durum aslında insanı aldatır. Son günlerdeki yoğunlukla beraber vaka sayısı artacaktır. Gelenler bulaşı da getirecektir. Benim en büyük korkum, gelenlerin vaka sayısını artırması ve kapasitemizi aşacak bir vaka sayısı ile mücadele etmeye çalışmak. Zaten Bodrum’un kış nüfusuna göre dizayn edilen sağlık sisteminde 30 civarında yoğun bakım yatağımız, 300 civarında da hastane yatağımız var. O yüzden bu gelenlerle vaka sayıları artarsa hastanelerimizde kaosa yol açacak. En büyük korkum bu. Şu anda hastanelerde durum yönetilebilir durumda ama tablo günden güne değişiyor.”

“Bodrum’a gelen vatandaşlarımız mümkün olduğunda evlerinden, otellerinden çıkmasın”

Tam kapanma süresince şehir genelinde sıkı denetimler yapılacağını söyleyen Aras, “Son günlerde ciddi denetimler yapıyorduk tüm kamu kurumları ve kolluk kuvvetleriyle, bunu tam kapanma süresince de devam ettireceğiz. Belediye olarak sahada olup halkın ihtiyaçlarını karşılayacağız. En büyük görev emniyete düşüyor, onlar da denetimler yapacaklar sokaklarda. Bodrum’a gelen vatandaşlarımız mümkün olduğunda evlerinden, otellerinden çıkmasın” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.