Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final eşleşmelerinin ilk maçları tamamlandı: Manchester City, finale göz kırptı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final eşleşmelerinin ilk maçları, dün gece (28 Nisan) oynanan Paris Saint-Germain-Manchester City karşılaşması ile sona erdi. Turnuvanın iki büyük şampiyonluk adayının karşılaştığı maçta Manchester City, geriye düşmesine rağmen rakibini 2-1’lik skor ile mağlup etti. Tarihinde ilk kez yarı finalde mücadele eden İngiltere temsilcisi, Fransa deplasmanından galibiyet ile dönerek 4 Mayıs Salı günü sahasında oynayacağı rövanş karşılaşması öncesi büyük avantaj elde etti.

İlk yarıda PSG üstünlüğü vardı

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmesinin ilk ayağında Paris Saint-Germain (PSG), Parc des Princes’te İngiltere temsilcisi Manchester City’yi konuk etti. Mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi, dakikalar 13’ü gösterdiğinde ilk tehlikeli pozisyonunu buldu. Neymar, Kylian Mbappe ile paslaşması sonrasında ceza sahasının içine girdi ve kaleyi karşısında görür görmez şutunu çekti. Manchester City’nin Brezilyalı kalecisi Ederson, Neymar’ın bu şutunu kornere çelmeyi başardı. Ataklarına hız kesmeden devam eden PSG, 15. dakikada Di Maria’nın kullandığı köşe vuruşunda harika bir kafa vuruşuna imza atan Marquinhos ile öne geçmeyi başardı. Fransa temsilcisi, ilk yarının kalan dakikalarında rakibinin etkili olmasını önledi. PSG karşısında istediği oyunu sahaya yansıtamayan Manchester City, ilk net gol pozisyonunu 42. dakikada buldu. PSG savunmasının tehlikeli bölgede kaptırdığı top sonrası Bernardo Silva, müsait durumdaki arkadaşı Phil Foden’ı gördü. Foden’ın şutu ise PSG kalecisi Keylor Navas’ın üzerine gitti. PSG, böylelikle soyunma odasına Brezilyalı savunmacısı Marquinhos’un golü ile 1-0 önde gitti.

Marquinhos’un, PSG’yi Manchester City karşısında öne geçiren golü:

Manchester City, ikinci yarıda geri döndü

Soyunma odasına 1-0 geride giden Manchester City, ikinci yarıya da tutuk başlayan ekip oldu. Rakibini geride karşılayan PSG ise ikinci yarının ilk tehlikesini yaratmayı başardı. Dakikalar 55’i gösterdiğinde Di Maria’nın harika pası ile buluşan Kylian Mbappe, rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına girdi ve takım arkadaşı Marco Verratti’ye yerden sert bir orta yaptı. Verratti ise topa dokunmayı başaramadı. 64. dakikada maçın, belki de eşleşmenin kırılma anlarından biri yaşandı. Manchester City’nin Belçikalı yıldızı Kevin De Bruyne’nin ceza sahası içerisine yaptığı ortaya kimse dokunamadı. Ancak ceza sahasına süzülen topa kimsenin dokunamayacağını tahmin edemeyen PSG kalecisi Keylor Navas, meşin yuvarlağı ağlarında gördü. Deplasman ekibi, bu golden yalnızca beş dakika sonra çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Riyad Mahrez, PSG barajının hatalı pozisyon almasından faydalanarak golünü attı ve takımını deplasmanda öne geçirdi. Kalesinde beş dakika içerisinde iki gol gören ev sahibi ekibin oyuncuları, karşılaşmanın geri kalan bölümünde varlık gösteremedi. Dakikalar 77’yi gösterdiğinde de PSG’nin önemli isimlerinden Idrissa Gueye, İlkay Gündoğan’a oldukça sert bir faul yaptığı için direkt kırmızı kart gördü. İkinci yarıda bulduğu goller ile mücadeleyi 2-1 kazanan Manchester City, 4 Mayıs Salı günü sahasında oynayacağı rövanş karşılaşması öncesi büyük avantaj elde etti.

Kevin De Bruyne’nin skora dengeyi getiren golü:

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1387503521881329671?s=20

Riyad Mahrez’in takımını öne geçiren serbest vuruş golü:

Kırmızı kart gören Idrissa Gueye’nin İlkay Gündoğan’a yaptığı sert müdahale:

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1387507199266770946?s=20

Manchester City’nin Belçikalı orta sahası Kevin De Bruyne, Paris Saint-Germain-Manchester City karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.