Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen: “Emniyet Genel Müdürlüğü’nün toplumsal eylemlerde polislerin ses ve görüntülerinin kayıt altına alınması ile ilgili genelgesi hukuka aykırı”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, toplumsal eylemlerde polislerin seslerini ve görüntüleri kayıt altına alan kişilerin engellenip haklarında adli işlem yapılmasına dair genelgesini Medyascope’a yorumladı.

Genelgenin hukuka aykırı olduğunu söyleyen Antmen, “Kimse kendini kanundan üstün görmesin. Polis görev yaparken özel hayatı yoktur, kimseyi kandırmaya çalışmasınlar. Basın mensupları böyle bir sansürü kabul etmek zorunda değil, kolluk kuvvetleri böyle bir engelleme yaptıkları takdirde suç oluşturur. Kolluk kuvvetlerden birinin bir vatandaşa kötü muamele yapması ve bunun sosyal medyada yayınlanması özel hayatın gizliliği değil suçun ihbarıdır. Vatandaşlar gördükleri hukuksuzluğu tespit ve bildirmekle görevlidir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.