Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en uzun asma yaya köprüsü “516 Arouca”, Portekiz’de açılıyor

Portekiz’de pazar günü (2 Mayıs) açılacak “516 Arouco” adındaki asma yaya köprüsü, 516 metre uzunluğu ile dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Portekiz’in Norte bölgesine bağlı Porto Metropoliten Bölgesi’nde inşa edilen köprü, UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde yer alan Arouca Jeolojik Parkı’nın içinden geçiyor.

Portekiz’in Norte bölgesine bağlı Porto Metropoliten Bölgesi’ndeki Paiva Nehri’nin 175 metre yukarısına inşa edilen 516 metre yüksekliğindeki “516 Arouca”, dünyanın en uzun asma köprüsü unvanını almaya hazırlanıyor. 2 Mayıs Pazar günü resmi açılışı yapılacak asma köprünün, koronavirüs salgınında kötü etkilenen bölge turizmini canlandırması bekleniyor. Arouca Belediye Başkanı Margarida Belem, “Açılış töreni önemli çünkü turistik faaliyetlerimize devam etmemizi sağlayacak. Yapılması yaklaşık iki yıl süren köprü, bölge için cazibe noktası haline gelecek” dedi. 

Arouca kasabasında yaşayan tur rehberi Emanuel ise köprü hakkında “Toprağımız için yeni bir soluk. Asma köprü sayesinde bölgemize daha fazla yatırım yapılacak ve daha fazla insan gelecek. Gençlerin birçoğu büyük şehirlere taşındı ve bölge nüfusu giderek yaşlandı. Ancak bu asma köprü Arouca’ya yeni bir dinamik getirecek” diye konuştu.  

UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınan Arouca Jeolojik Parkı’nın içinden geçen köprü, resmi açılıştan önce Arouca halkının kullanımına açıldı. Köprüden geçen ilk kişi olan Hugo Xavier, “İlk başta biraz korkmuştum ama buna değdi. Olağanüstüydü, eşsiz bir deneyim, adrenalin patlamasıydı” dedi. 

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.