Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 38. hafta sona erdi: Sivasspor’un yenilmezlik serisi 15 maça çıktı

Süper Lig‘in 38. haftası, dün (29 Nisan) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Zirve mücadelesi veren Fenerbahçe, uzun süre bir kişi eksik oynadığı karşılaşmada Aytemiz Alanyaspor ile golsüz berabere kaldı. Lider Beşiktaş ise Çaykur Rizespor deplasmanından üç puan ile dönmeyi başararak şampiyonluk yolunda büyük bir engeli daha aştı. İ.H. Konyaspor’u konuk eden üçüncü sıradaki Galatasaray, son dakikalarda bulduğu gol ile üç puanı hanesine yazdırdı. Sivasspor ise Yeni Malatyaspor’u 1-0 mağlup ederek ligdeki yenilmezlik serisini 15 maça çıkarttı.

Türkiye’yi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil eden Sivasspor, Villarreal karşısında iki maçta da sahadan yenik ayrıldı.

UEFA Avrupa Ligi, Sivasspor’u sarstı

Geçen sezon ligi dördüncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’ne direkt katıma hakkı elde eden Sivasspor, 2020-2021 sezonuna Aytemiz Alanyaspor’a sahasında 2-0 mağlup olarak başladı. Rıza Çalımbay’ın öğrencileri, daha sonra çıktıkları üç karşılaşmada iki galibiyet ve bir beraberlik ile sahadan ayrıldı. Ancak Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi maçlarının başlaması ile birlikte galibiyete hasret kaldı. 22 Kasım 2020’de Villarreal maçı ile Avrupa’ya merhaba diyen Sivasspor, 14 Aralık tarihine kadar UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig’de oynadığı 13 karşılaşmada sadece iki galibiyet (ikisi de Azerbaycan temsilcisi Karabağ’a karşı) alabildi. Bu maçların yedisini kaybeden kırmızı-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi’ne de grubunda üçüncü olarak veda etti.

Sivasspor’a Avrupa dönüşü de yaramadı

Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele ettiği tarihlerde koronavirüs testi pozitif çıkan futbolcularının fazlalığı nedeni ile büyük sıkıntı yaşadı. Bu dönemde kaybettiği puanları telafi etmek için tamamen lige odaklanan kırmızı-beyazlı ekip, Konyaspor’u deplasmanda 1-0 mağlup ederek yedi haftalık galibiyet hasretine son verdi. Konyaspor maçının ardından konuşan Rıza Çalımbay, bu galibiyetin gelecekleri adına çok önemli olduğunu dile getirdi ve ekledi: ‘’Galibiyete en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Takım olarak bu puana çok ihtiyacımız vardı.’’

Sivasspor, Konyaspor maçının ardından Gençlerbirliği’ni de yenmeyi başardı. Ancak Beşiktaş deplasmanında alınan mağlubiyet, kötü bir serinin daha başlamasına neden oldu. Sivasspor, bu maçın ardından çıktığı dokuz karşılaşmada sadece bir galibiyet alabildi ve sezonun ilk yarısını 24 puan toplayarak 14. sırada tamamladı.

Rıza Çalımbay’ın 15 maçtır bileği bükülmüyor

Sezonun ilk yarısında taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Sivasspor, ikinci yarıya yine Aytemiz Alanyaspor mağlubiyeti ile başladı. Kırmızı-beyazlıların deplasmanda aldığı bu mağlubiyetin ardından konuşan Rıza Çalımbay, oynadıkları oyundan memnun olduğunu dile getirdi: ‘’Analiz yaptığımız zaman, biz baktık istatistiklerde Alanyaspor’dan daha üstünüz. Alanya’nın bugünkü maçta mesela hiç korneri yok. Bizim kornerlerimiz var. Alanya’dan daha fazla topla oynamışız. Daha çok şut atmışız. Bir sürü şey var ama önemli olan bunu skora yansıtmaktı.’’ Tecrübeli teknik direktörün bu açıklaması, gelecek maçlarda alınacak iyi sonuçların adeta habercisi oldu. Sezonun ikinci yarısına 3-1’lik Aytemiz Alanyaspor yenilfisiyle başlayan Sivasspor, daha sonra çıktığı 15 karşılaşmada sekiz galibiyet ve yedi beraberlik ile sahadan ayrılmayı başardı. Son olarak Yeni Malatyaspor’u mağlup eden Sivasspor’da Rıza Çalımbay, 15 maçlık yenilmezlik serisi hakkında şöyle konuştu: ‘’Benim felsefem belli; içeride de deplasmanda kazanmak, beraberliği asla düşünmem. Büyük takım, küçük takım ayırt etmeden her maçı içeride de dışarıda da kazanmak isterim. Takımımdan memnunum ve her zaman hücum oynamak istiyorum, gittiğim her takımda da bunu gösterdim.”

Galatasaray, Konyaspor karşısında üç puana Emre Akbaba’nın son dakikalardaki golüyle ulaştı.

Süper Lig’in 37. haftasında alınan toplu sonuçlar şöyle:

Süper Lig’de 37. hafta sonunda oluşan puan durumu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.