Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde yarı finale yükselen ekipler belli oldu: Beşiktaş uzatmada Gizem Gönültaş ile güldü, ALG Spor’dan rahat galibiyet

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde çeyrek final eşleşmeleri, dün (29 Nisan) oynanan iki karşılaşma ile tamamlandı. Normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 sona eren Konak Belediye Spor-Fatih Vatan Spor mücadelesinde turu geçen takım penaltı vuruşları ile belirlendi. Rakibine penaltı vuruşları sonunda 4-3 üstünlük sağlayan Fatih Vatan Spor, yarı finale yükselen ekip oldu. Günün diğer maçında Fomget Gençlik ve Spor, Adana İdmanyurduspor’u 2-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. 28 Nisan’da oynanan çeyrek final maçlarında da ALG Spor, Kayseri Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup ederek turladı. Normal süresi 1-1’lik eşitlik ile biten maçta ise Beşiktaş, Ataşehir Belediyespor’u uzatma devrelerinde bulduğu iki gol ile devirdi ve yarı finale yükseldi.

Beşiktaş, Ataşehir Belediyespor’u uzatma devrelerinde bulduğu iki gol ile devirdi.

Beşiktaş ve ALG Spor, ilk yarı finalistler oldu

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde çeyrek final eşleşmeleri, 28 Nisan tarihinde oynanan iki karşılaşma ile başladı. ALG Spor, Kayseri Gençlerbirliği ile yarı finale yükselmek için mücadele etti. Şampiyonluğun en büyük favorilerinden ALG Spor, rakibini 33. dakikada Esther Upkong Sunday ve 85. dakikada Bassıra Toure’nin golleri ile elemeyi başardı. Malili futbolcu Bassıra Toure, attığı bu gol ile birlikte ligdeki gol sayısını altıya yükseltti ve takımının yarı finale yükselmesindeki en büyük pay sahibi oldu.

Günün diğer maçında ise 2018-2019 sezonunun şampiyonu Beşiktaş, ligin güçlü ekiplerinden Ataşehir Belediyespor ile karşılaştı. Denk güçlerin mücadelesinde Ataşehir Belediyespor, dakikalar 30’u gösterdiğinde Ümran Özev’in golü ile öne geçti. Ancak grup aşamasında rakip filelere toplamda 16 gol atarken sadece iki gol yiyen Beşiktaş, 85. dakikada Kader Hançar’ın golü ile normal sürenin 1-1 sonuçlanmasını sağladı. Uzatma devrelerinde ise siyah-beyazlı ekip, Gizem Gönültaş’ın iki golü ile rakibini yenmeyi başardı ve adını yarı finale yazdırdı.

ALG Spor, Kayseri Gençlerbirliği’ni 2-0 yenerek yarı finalist oldu.

Fatih Vatan Spor ve Fomget Gençlik, yarı finale yükseldi

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde çeyrek final heyecanı, dün (29 Nisan) oynanan iki mücadele ile sona erdi. Günün ilk karşılaşmasında Fatih Vatan Spor, Konak Belediye Spor ile karşılaştı. Maçtaki ilk golü ise Konak Belediye Spor’un 22 yaşındaki futbolcusu Sümeyra Kıvanç kaydetti. Ancak Fatih Vatan Spor, yediği bu gole hızlı cevap vermeyi başardı ve Zelal Baturay’ın 57. dakikada attığı gol ile skora dengeyi getirdi. Karşılaşmanın normal süresi ve uzatma devreleri, 1-1’lik eşitlik ile sonuçlandı. Rakibini penaltı vuruşları sonunda 4-3 mağlup eden Fatih Vatan Spor adını yarı finale yazdıran ekip oldu.

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nin son çeyrek final maçında Fomget Gençlik ve Spor ile Adana İdmanyurduspor karşı karşıya geldi. Mücadeleye hızlı başlayan Adana İdmanyurduspor, henüz ikinci dakikada Bengü Sena Bayrakçı’nın golü ile öne geçti. Ancak çabuk toparlanan Fomget Gençlik ve Spor, dakikalar 24’ü gösterdiğinde Tuğba Karataş ile skora 1-1’lik eşitliği getirdi. Yarı finale yükselen takımın normal süreler içerisinde belirlenemeyeceği düşünülürken sahneye Zehra Borazancı çıktı. 31 yaşındaki tecrübeli futbolcu, 89. dakikada attığı golle Fomget Gençlik ve Spor’u yarı finale çıkardı.

Fomget Gençlik ve Spor’un yarı final sevinci.   

Yarı final eşleşmeleri belli oldu

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde yarı final karşılaşmaları 2 Mayıs Pazartesi günü oynanacak. Günün ilk maçında Fomget Gençlik ve Spor ile Fatih Vatan Spor karşılaşacak. Mücadele, saat 16.00’da başlayacak. Yarı finalin diğer maçında ise ALG Spor, saat 20.00’de Beşiktaş ile finale yükselebilmek için mücadele edecek.

Yarı final karşılaşmaları, lig boyunca olduğu gibi Antalya’daki Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi’nde oynanacak ve maçlarda seyirci bulunmayacak. Ligin şampiyonunu ise 4 Mayıs tarihinde oynanacak maç belirleyecek. Mücadeleler, D Smart ekranlarından canlı bir şekilde izleyiciler ile buluşacak.

Fatih Vatan Spor, Konak Belediye Spor’u safdışı bırakarak yarı finale yükseldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.