Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rize-İkizdere’de açılması planlanan taşocağı için yol çalışması başladı – CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu: “Bu dağ olmadan İkizdere olmaz, İkizdere olmadan Rize olmaz, bunu anlamıyorlar, ‘Para kazanacağız’ diyorlar”

Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat tarafından yapılması planlanan liman inşaatında kullanmak için açılmak istenen taşocağının yol çalışması başladı. Taşocağına karşı çıkan İkizdere halkının direnişi salgın önlemleri sebep gösterilerek engelleniyor, alana ulaşmaya çalışan köylülere polis ceza kesiyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize’de yaşananları Medyascope’a anlattı.

“Köylüleri alana sokmuyorlar, ceza kesiyorlar”

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, 17 Mayıs’a kadar sürecek sokağa çıkma yasağı gerekçe gösterilerek, taşocağına karşı çıkan İkizdere halkının alana ulaşmasının engellendiğini söyledi. Bekaroğlu, “Taşları bağlayıp köpekleri serbest bırakmak misali 12 gün beklediler, sokağa çıkma yasakları başlayınca hemen saldırmaya başladılar” dedi.

Ceza kesilen köylüler arasında inşaat alanının yanında tarlası ve evi olanlar da var.

Taş cağına yol yapmak için asırlık kestane ağaçları kesiliyor

Bekaroğlu, taş ocağı inşaatına uzanacak dört-beş kilometrelik bir yolun yapımına başlandığını, 500 metre kadar yolun ise yapıldığını belirtti. Bekaroğlu, yol yapmak için asırlık kestane ağaçlarının kesildiğini dile getirdi: “Bu ağaç olmadan bu dağ olmaz. Bu dağ olmadan bu İkizdere, bu köy olmaz. Bu köy olmadan Rize olmaz. Bunu anlamıyorlar, ‘Para kazanacağız’ diyorlar.”

“Eşkence Deresi taşla doldu”

İnşaat çalışmaları tam kapanma sürecinde de devam ediyor. Bekaroğlu, bölgenin şimdiden zarar gördüğünü ve birkaç gün önce akan Eşkence Deresi’nin taşla dolduğunu duyurdu. Mehmet Bekaroğlu, “Görseniz, biraz vicdanınız varsa ağlarsınız” dedi.

Söyleşinin tümünü buradan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.