Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkcell Kadın Futbol Ligi finalinde Fatih Vatan Spor, Beşiktaş ile karşılaşacak

Turkcell Kadın Futbol Ligi’ne yarı final eşleşmeleri, dün (2 Mayıs) oynanan iki karşılaşma ile sona erdi. Yarı final karşılaşmaları, lig boyunca olduğu gibi Antalya’daki Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi’nde seyircisiz bir şekilde oynandı. Günün ilk maçında Fatih Vatan Spor, Zelal Baturay’ın penaltı golü ile Fomget Gençlik ve Spor’u yendi ve adını finale yazdırdı. Yarı finalin diğer eşleşmesinde ALG Spor ile Beşiktaş, finale yükselebilmek için kozlarını paylaştı. Normal süresi ve uzatma devreleri golsüz eşitlik ile biten karşılaşmada Beşiktaş, rakibini penaltı vuruşları sonucu eleyerek Fatih Vatan Spor’un finaldeki rakibi oldu. 

Fatih Vatan Spor’un final sevinci.

Zelal Baturay, Fatih Vatan Spor’u finale taşıdı

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde yarı final eşleşmeleri, dün (2 Mayıs) Fatih Vatan Spor-Fomget Gençlik ve Spor karşılaşması ile başladı. Fatih Vatan Spor, mücadelenin ilk bölümünde oyun üstünlüğünü eline alarak rakip kalede pozisyonlar aradı. Fatih Vatan Spor’un bu baskısı ise kısa süre içinde sonuç verdi. Dakikalar 18’i gösterdiğinde Yeliz Açar’ın pası ile savunma arkasına sarkan Zelal Baturay, rakibinin ceza sahasında yaptığı hareket ile yerde kalarak takımına penaltı kazandırdı. Penaltının yaratıcısı Zelal Baturay, penaltı vuruşunu da kullanan isim oldu ve karşılaşmada takımını 1-0 öne geçirdi. Zelal, attığı bu gol ile birlikte ligdeki gol sayısını yediye yükselterek gol kraliçeliği yarışındaki iddiasını sürdürdü. İlk yarının kalan bölümünde ataklarını sıklaştıran Fomget Gençlik ve Spor, Zehra Borazancı ile 33. dakikada net gol şansından faydalanamadı. Fatih Vatan Spor’un tecrübeli kalecisi Ezgi Çağlar, Zehra Borazancı’nın bu şutunu harika bir refleks ile kornere çelmeyi başardı. Karşılaşmanın ilk yarısı ise Fatih Vatan Spor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Soyunma odasına geride giden Fomget Gençlik ve Spor, mücadelenin ikinci yarısında daha etkili olan takımdı. Skora dengeyi getirmeyi amaçlayan Ankara ekibi, dakikalar 55’i gösterdiğinde tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Benan Altıntaş, mükemmel bir vuruşa imza attı fakat meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına geri döndü. Karşılaşmayı en azından uzatma devrelerine taşımak isteyen Fomget Gençlik ve Spor’un bu düşüncesi, ikinci yarının kalan bölümünde gerçekleşmedi. Rakibini Zelal Baturay’ın penaltı golü ile mağlup eden Fatih Vatan Spor, adını finale yazdıran ekip oldu.

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde Fatih Vatan Spor ile Fomget Gençlik ve Spor arasında oynanan yarı final karşılaşmasının özet görüntüleri:

Zelal Baturay

Zelal Baturay, gollerini kanserden kaybettiği babasına armağan etti

Yarı final karşılaşmasının ardından konuşan Fatih Vatan Spor Teknik Sorumlusu Efe Aydın, Konak Belediye Spor ile karşılaştıkları ve 120 dakika süren çeyrek final maçının yorgunluğuna dikkat çekti: “Bundan önce de 120 dakikalık zor bir müsabaka oynadık. Bu karşılaşma için iyi çalıştık. Rakibin eksiklerini iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. Golü de bulduk. İnşallah finalde şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız.”

Fomget Gençlik ve Spor’a attığı gol ile takımını finale çıkaran ve ligdeki gol sayısını yediye yükselten Zelal Baturay ise gollerini 28 Nisan 2020 tarihinde kanserden kaybettiği babası Mahmut Baturay’a armağan ettiğini söyledi: ”Benim babam her maçıma amigo gibi gelirdi. Onun evladı olarak ‘Ben babam için her şeyimle mücadele edeceğim’ dedim. Hepsi onun için, gollerimi atıyorsam da onun için ve annem için tabii ki de.”

Beşiktaş, penaltı atışları sonucunda finale yükseldi.

Fatma Şahin, Beşiktaş’ı finale taşıdı

Günün diğer maçında 2018-2019 sezonunun şampiyonu Beşiktaş, ligin güçlü ekiplerinden ALG Spor ile karşılaştı. Maça hızlı başlayan ALG Spor, girdiği pozisyonlarda aradığı golü bulamadı. Gaziantep ekibinin yedinci dakikada yararlanamadığı gol pozisyonu ise maça damga vurdu. Kullanılan köşe vuruşunda top ile buluşan Ayshan Ahmadova’nın sert şutu, Beşiktaş’ın tecrübeli futbolcusu Yağmur Uraz’dan sekerek dışarı gitti. ALG Spor forması giyen futbolcular, bu pozisyonun ardından karşılaşmanın hakemi Cansu Tiryaki’ye penaltı itirazlarında bulundu. Ancak Tiryaki, penaltı itirazlarını kabul etmedi. Denk güçlerin mücadelesinde karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0’lık eşitlik ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısında da iki takımın futbolcuları, pozisyonlara girmekte zorlandı. ALG Spor, bu dakikalarda Derya Arhan ve Ebru Topçu’nun serbest vuruşları ile gol aradı. Ancak Beşiktaş kalecisi Fatma Şahin, ALG Spor’un gol sevinci yaşamasına izin vermedi. Dengeli bir oyuna sahne olan karşılaşmanın golsüz eşitlikle tamamlanmasının ardından uzatma devrelerine geçildi. ALG Spor, maçın en net pozisyonuna ise uzatma devrelerinin hemen başında girdi. 96. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan İlayda Civelek, topu az fark ile dışarı attı. Uzatma devrelerinde de net pozisyona girmekte zorlanan iki ekipten galibiyete uzanan tarafı, penaltı vuruşları belirledi. Penaltı vuruşlarında yıldızlaşan Beşiktaş’ın kalecisi Fatma Şahin, takımının adını finale yazdırdı.

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde Beşiktaş ile ALG Spor arasında oynanan yarı final karşılaşmasının özet görüntüleri:

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Bahar Özgüvenç, sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşım ile final sevincini kutladı:

Yarı final maçlarında rakiplerine mağlup olan Fomget Gençlik ve Spor ile ALG Spor, 5 Mayıs Çarşamba günü saat 15.00’te üçüncülük müsabakasında karşı karşıya gelecek. Ligin şampiyonu ise 5 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’de oynanacak Beşiktaş-Fatih Vatan Spor karşılaşması ile belirlenecek. Mücadeleler, D Smart ekranlarından canlı bir şekilde izleyiciler ile buluşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.