Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde finalin adı belli oldu: Barcelona ve Chelsea kozlarını paylaşacak

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde yarı final eşleşmeleri, dün (2 Mayıs) oynanan iki karşılaşma ile tamamlandı. İlk maçta Fransa’dan 1-1’lik skor ile ayrılan Barcelona, sahasında konuk ettiği Paris Saint-Germain’i Lieke Martens’in golleri ile 2-1 mağlup etti ve adını finale yazdırdı. Günün diğer maçında Chelsea, 2-1 kaybettiği maçın rövanşında Bayern Münih’i 4-1’lik yenerek finale yükseldi. Barcelona ile Chelsea arasındaki final maçı, 16 Mayıs Pazar günü İsveç’in Göteborg şehrinde oynanacak.

İlk yarıda atılan goller, skoru belirledi

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş karşılaşmasında Barcelona, sahasında Fransa’nın güçlü temsilcilerinden Paris Saint-Germain’i (PSG) konuk etti. İlk maçta Fransa’dan 1-1’lik skor ile dönen Barcelona, karşılaşmaya hızlı başlayan ekip oldu ve dakikalar 13’ü gösterdiğinde Lieke Martens’in golü ile 1-0 öne geçti. İspanya temsilcisi, Martens’in golünün ardından ataklarına hız kesmeden devam etti. 31. dakikada sağ kanattan gelişen hücumda top ile buluşan Caroline Graham Hansen, ceza sahasının içindeki Lieke Mertens’e harika bir orta yaptı. Hansen’in bu ortası ile kariyerinin en kolay gollerinden birisini atan Mertens, böylece çıktığı son beş maçtaki beşinci golünü PSG filelerine gönderdi. Karşılaşmanın henüz başında iki fark ile geriye düşen PSG, 34. dakikada kazandığı köşe vuruşu sayesinde skoru 2-1’e getirmeyi başardı. Kullanılan köşe vuruşunda top ile buluşan Marie-Antoinette Katoto, yakın mesafeden rakip fileleri sarstı ve PSG’nin yeniden maça ortak olmasını sağladı.

Barcelona, finale yükseldi

Soyunma odasına 2-1 geride giden PSG, mücadelenin ikinci yarısına daha güçlü bir oyun ile başladı. Bu dakikalarda ise sahneye Barcelona kalecisi Sandra Panos çıktı. 28 yaşındaki kaleci, Fransa temsilcisinin geliştirdiği atakta düzgün bir vuruş yapan Ramona Bachmann’ın şutunu harika bir şekilde kurtarmayı başardı. Bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen PSG, karşılaşmanın kalan bölümünde kalesinde gol pozisyonları gördü. Kullanılan köşe vuruşunda top ile buluşan Barcelona’nın yıldızı Jennifer Hermoso, yakın mesafede şutunu çekti fakat top direkten döndü. Bu pozisyonun hemen ardından kullanılan bir diğer köşe vuruşunda ise bu sefer Marta Torrejon, direği geçemeyen isim oldu. Mücadelenin kalan bölümünde kalesini gole kapatmayı başaran Barcelona, PSG’yi 2-1 yenerek adını finale yazdırdı.

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında Barcelona ile Paris Saint-Germain arasında oynanan karşılaşmanın özet görüntüleri:

Barcelona Teknik Direktörü Lluıs Cortes, karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşadı.

Barcelonalı futbolcular, finale yükselmenin mutluluğunu doyasıya kutladı.

Chelsea, rakibine hiç fırsat vermedi

İngiltere temsilcisi Chelsea, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında sahasında Bayern Münih’i ağırladı. İlk maçı 2-1 kaybeden Chelsea, karşılaşmanın hemen başında aradığı golü buldu. Dakikalar 11’i gösterdiğinde Samantha Kerr’in pasında top ile buluşan tecrübeli forvet Fran Kirby, düzgün bir vuruş yaparak rakip fileleri sarstı. Bu golden 14 dakika sonra ise sahneye Bayern Münih’in Avusturyalı futbolcusu Sarah Zadrazil çıktı. Zadrazil’in ceza sahasında yaptığı harika vuruş, skora 1-1’lik eşitliği getirdi. Ancak Chelsea, maçın kalan bölümünde oyunun tek hakimi olmayı başardı. 43. dakikada Chelsea’nin kazandığı serbest vuruşu kullanan Ji So-Yun, önce baraja takıldı fakat önünde bulduğu topa düzgün bir vuruş yaparak takımını yeniden öne geçirdi. Güney Koreli futbolcunun golü, ilk yarının skorunu belirledi.

Chelsea, tarihinde ilk kez finalde

Karşılaşmanın ikinci yarısında mutlak gol bulmak zorunda olan Bayern Münih, aradığı fırsatları bir türlü bulamadı. Ji So-Yun’un önderliğinde orta saha üstünlüğünü eline alan Chelsea, hem kalesinde net gol şanslarına izin vermedi hem de rakip filelere iki gol daha atmayı başardı. 84. dakikada kullanılan köşe vuruşunda sert bir kafa vuruşuna imza atan Pernille Harder, Chelsea’nin final yolculuğunu perçinleyen golü attı. Fran Kirby’nin son dakikada attığı gol ise Bayern Münih’in hayallerini tamamen bitirdi. Tüm riskleri alan rakibi karşısında top ile buluşan Kirby, kariyerinin en rahat gollerinden birisini atarak karşılaşmanın skorunu belirledi. Mücadeleyi 4-1 kazanan Chelsea, tarihinde ilk kez UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde finale yükseldi ve 14 yıl sonra finale yükselen ilk İngiliz kulübü oldu.

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında Chelsea ile Bayern Münih arasında oynanan karşılaşmada atılan goller:

https://twitter.com/FCBfrauen/status/1388894599582789633?s=20

Barcelona ile Chelsea arasındaki UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finali, 16 Mayıs Pazar günü İsveç’in Göteborg şehrinde oynanacak. Mücadele, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.