Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’nde alıcı bulmayan sebzeler çöpe döküldü: “20 kilo salatalık 5 lira ama alan yok”

Koronavirüs salgını nedeniyle 17 gün sürecek “tam kapanma”dan semt pazarları da etkilendi ve pazarlar yasaklandı. Antalya’daki toptancı haline getirdiği mahsulünü satamayan çiftçi, sebzeleri çöpe döktü. İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’ne giderek, esnaf ve dernek başkanları ile bir araya geldi. Subaşı, “Semt pazarları, belediyeler ile işbirliği yaparak, salgın koşullarını gözeterek bir an önce açılmalı. Aksi halde zincir marketlerin satın almadığı ürünler çöpe gidiyor. Üreticinin ürününü satmaya, vatandaşın da sofrasına uygun fiyatlı gıda koymaya ihtiyacı var. Bu problem acil olarak çözüme kavuşturulmalı” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’nde kilosu 20 kuruşa satılan salatalık alıcı bulmadı, ihraç kalitesindeki kabaklar çöpe döküldü. Hal esnafı, “Biberi bu saate kadar alan olmadı. Kasalarca biberim var, almak isteyene bedava verebiliriz” diyerek, satış yapılamamasından dert yandı.

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı (ANTKOMDER) Hasan Ali Yılmaz, marketlerin açık olup pazarların kapalı olmasına şöyle tepki gösterdi:

“Koronavirüse karşı önlemler alınmasını destekliyoruz fakat marketler açık, pazarlar kapalı. Pazardan alışveriş yapan insanlar marketlere gönderilerek marketlerdeki yoğunluk artırıldı. Sebze grubunun yüzde 40’ı zincir marketler tarafından satılmıyor. Sebzeler çöpe atılır hale geldi. Bir an önce koronavirüs salgınına karşı önlemlerimizi alıp, pazarları yeniden açmalıyız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler