Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 39. hafta sona erdi: Denizlispor, ligden düşen ilk takım oldu

Süper Lig’de 39. hafta, dün (3 Mayıs) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Zirve takibini sürdürmek isteyen Fenerbahçe, küme düşme potasındaki Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u 3-1 mağlup etti. Lider Beşiktaş ise Hatayspor’u 7-0 gibi farklı bir skor ile mağlup ederek şampiyonluk yürüyüşüne devam etti. Öte yandan Galatasaray, deplasmanda Gençlerbirliği’ni 2-0 yenerek üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Denizlispor ise sahasında Çaykur Rizespor’a yenildi ve böylece Süper Lig’de küme düşen ilk takım oldu.

Robert Prosinecki

Denizlispor, sezonu Robert Prosinecki ile açtı

TFF 1. Lig’de 2018-2019 sezonunu şampiyon tamamlayarak dokuz yıllık Süper Lig hasretine son veren Denizlispor, koronavirüs salgınının gölgesi altında geçen 2019-2020 sezonunu 14. sırada noktaladı. Yeşil-siyahlı ekip, 2020-2021 sezonuna büyük umutlar ile girdi ve yaz transfer döneminde Cenk Gönen, Fede Varela, Fabiano, Angelo Sagal, Mathieu Dossevi, Marvin Bakalorz, Sakıb Aytaç, Muris Mesanovic, Costel Pantilimon ve Neven Subotic gibi önemli isimleri kadrosuna kattı. Denizlispor, teknik direktörlük görevine ise bir yıllığına Robert Prosinecki’yi getirdi. 15 Ağustos 2020 tarihinde Haluk Ulusoy Tesisleri’nde düzenlenen imza töreninde kendisini yeşil-siyahlı renklere bağlayan tecrübeli isim, ‘’Denizlispor’un layık olduğu yer zaten daha yukarısı. Türkiye ligi hakkında tecrübelerim var. Tecrübelerime bakılırsa Denizlispor’u çok iyi yere götüreceğiz’’ diyerek taraftarlarına güven aşıladı.

Yeşil-siyahlı ekip, ligin başında üst üste mağlubiyetler aldı

Prosinecki’nin önderliğinde Denizlispor, 2020-2021 sezonunu zorlu Göztepe deplasmanında açtı. Rakibi önünde hiçbir varlık gösteremeyen yeşil-siyahlı ekip, karşılaşmayı 5-1’lik skor ile kaybetti. Karşılaşmanın ardından konuşan Prosinecki, bu skorun üstesinden gelebileceklerini söyledi ve ekledi: ‘’Bu maçtan sonra analizlerimizi yaparak, lige daha iyi konsantre olarak çok daha iyi bir Denizlispor izleteceğiz. Bunun için yeterli kumaşımızın ve kalitemizin olduğunu biliyoruz.’’ Ancak tecrübeli teknik direktörün bu sözleri, ilerleyen haftalarda alınacak kötü skorların önüne geçemedi. Denizlispor, Prosinecki yönetiminde Göztepe karşılaşmasının ardından çıktığı yedi karşılaşmada sadece bir galibiyet alabildi ve bu karşılaşmaların dördünde sahadan puansız ayrıldı. Ayrıca yeşil-siyahlı ekip, hücum hattında Hadi Sacko, Hugo Rodellega ve Angelo Sagal gibi yetenekli oyuncular olmasına rağmen ligin ilk sekiz haftasında sadece beş gol atabildi. Denizlispor yönetimi, bu kötü başlangıcın sorumlusunu ise Robert Prosinecki olarak belirledi ve tecrübeli teknik direktör ile yollarını ayırdı.

Denizlispor, Medipol Başakşehir maçı ile umutlandı

Robert Prosinecki ile yollarını ayıran Denizlispor, teknik direktörlük görevine geçici olarak Kenan Atik’i getirdi. Ligin sekizinci haftasındaki Medipol Başakşehir karşılaşması ile takımına “Merhaba” diyen Kenan Atik, takımının uzun haftalar sonra ilk kez gelecek adına umut vermesini sağladı. Son şampiyon önünde 59. dakikada 3-0 geriye düşen Denizlispor, 62, 90+2 ve 90+7. dakikalarda attığı goller ile inanılmaz bir geri dönüşün altına imza attı. Ancak Fenerbahçe ve Kasımpaşa karşılaşmalarında gelen üst üste mağlubiyetler, Kenan Atik’in de sonunu hazırladı. Denizlispor yönetimi, ligde henüz 11. haftanın tamamlanmasına rağmen üçüncü teknik direktör değişikliğini yaparak göreve Yalçın Koşukavak’ı getirdi.

Yalçın Koşukavak

Yalçın Koşukavak, iyi başladı fakat kötü bitirdi

İlk devrenin bitmesine dokuz hafta kala takımın başına geçen Yalçın Koşukavak, ilk Süper Lig deneyimini yaşayacağı Denizlispor’a gelecek adına umut veren konuşmalar ile geldi. Düzenlenen imza töreninde takımının bulunduğu sıradan bir an önce kurtulması gerektiğinin altını çizen Koşukavak, ‘‘Mevcut kadroyla acil bir şekilde takıma kaybetmeme ve kazanma duygusu aşılamalıyız. Kimse bu sırada bir takımda oynamak ya da antrenörü olmak istemez. Burada bir oyuncu kadrosu var. Oyunun bazı bölümlerinde tehdit eden bazı bölümlerinde farklı görüntüler sergileyen bir takım var. Biz bunları daha bütün halinde oynamaya çalışacağız” diye konuştu.

Denizlispor, genç teknik direktör ile çıktığı ilk iki karşılaşmadan altı puan toplamayı başararak bir nebze olsun nefes aldı. Ancak yeşil-siyahlı ekip, bu iki karşılaşmanın ardından çıktığı yedi karşılaşmada dört mağlubiyet ve üç beraberlik alarak kötü gidişatını sürdürdü. Bu süreçte alınan Fatih Karagümrük mağlubiyeti, Yalçın Koşukavak’ın da sonunu hazırladı.

Hakan Kutlu

Hakan Kutlu da Denizlispor’u kurtaramadı

Ligde zor günler geçiren Denizlispor, aynı zamanda mali problemler ile de mücadele etmek zorunda kaldı. Yeşil-siyahlılarda paralarını alamayan futbolcuların antrenmanları boykot etmesi gibi sorunlar ile uğraşan kulüp, Yalçın Koşukavak’tan boşalan teknik direktörlük koltuğunu Hakan Kutlu’ya emanet etti. Yeşil-siyahlı kulüp, Hakan Kutlu ile ilk maçına Göztepe karşısında çıktı. Rakibini Recep Niyaz ve Muris Mesanovic’in golleri ile 2-1 mağlup eden Denizlispor, böylece puanını 17’ye çıkardı. Denizlispor, Hakan Kutlu ile az da olsa kıpırdanmayı başardı. Ancak yeşil-siyahlı ekip, bu süreçte galibiyetlerden çok puan kayıpları yaşamaktan kurtulamadı. Hakan Kutlu yönetiminde Göztepe galibiyetinin ardından 12 maça çıkan Denizlispor, bu karşılaşmalarda iki galibiyet ve yedi mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. 17 Nisan günü oynanan BB Erzurumspor karşısında alınan 3-2’lik mağlubiyet, Hakan Kutlu’nun istifa etmesine neden oldu.

Denizlispor, küme düştü

Ligin dibine demir atan yeşil-siyahlı ekip, teknik direktör Hakan Kutlu’nun istifasının ardından Ali Tandoğan ile sezon sonuna kadar anlaşmaya varıldığını açıkladı. Kulübün eski futbolcularından Ali Tandoğan, böylece Denizlispor’un bu sezon çalıştığı beşinci teknik direktör olarak kayıtlara geçti. Son haftalara girilen ligde galibiyetlere ihtiyacı olan Denizlispor, üst üste oynadığı Ankaragücü ve Denizlispor karşılaşmalarından beraberlik ile ayrılarak umutlarını tüketti. Düşme potasındaki rakibi Kayserispor karşısında gelen 6-3’lük mağlubiyet ise ligin 38. haftasında yaşanacakların işareti oldu. Denizlispor, ligin 38. haftasında sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor’a Braian Samudio’nun golü ile 1-0 yenildi ve böylece Süper Lig’de küme düşen ilk takım oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında söz alan Ali Tandoğan, ‘’Durum belliydi ama biz son ana kadar takımın yanında olmak için Denizli formasını ve halkının yanında olmaktan yana bu hakkımızı kullandık. Oyuncu grubum ister istemez tabii ki yaşadığı birçok sıkıntılarla onlara hem psikologluk yapmaya çalıştık hem saha içerisinde yapmaları gerekenleri defalarca anlattık. Onlar da sağ olsunlar ellerinden gelenleri yaptılar ama gücümüz bu kadardı. Bundan daha fazlası olur muydu? Belki başka sebepler ortaya çıksa yaşanabilirdi. Ben onlara tabii ki teşekkür ederim. Ellerinden geleni yaptıkları için. Çok fazla konuşacak da bir şey yok ve üzgünüz. Bundan sonraki durumlara bakacağız” diye konuştu.

Süper Lig’in 39. haftasında alınan toplu sonuçlar şöyle:

Süper Lig’de 39. hafta sonunda oluşan puan durumu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.