Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde şampiyon Beşiktaş

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde 2020-2021 sezonu, bu akşam (5 Mayıs) oynanan Beşiktaş Vodafon-Fatih Vatan Spor karşılaşması ile sona erdi. Final müsabakası, lig boyunca olduğu gibi Antalya’daki Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi’nde seyircisiz bir şekilde oynandı. Büyük heyecana sahne olan karşılaşmada Beşiktaş, rakibini 58. dakikada Esra Erol ve 73. dakikada Melike Öztürk’ün attığı gollerle mağlup ederek Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde 2020-2021 sezonunun şampiyonu oldu.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı

Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde 2020-2021 sezonu, bu akşam (5 Mayıs) Antalya’daki Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi’nde seyircisiz olarak oynanan Beşiktaş Vodafone-Fatih Vatan Spor karşılaşması ile sona erdi. Şampiyonu belirleyecek mücadelenin ilk yarısı, iki ekibin dengeli oyununa sahne oldu ancak Beşiktaş, ilk 45 dakikada rakibine göre daha fazla gol şansı yakalamayı başardı. 21. dakikada sağ kanattan gelişen atakta topu kontrol eden Başak Gündoğdu, ceza sahasındaki arkadaşı İrem Eren’e harika bir orta yaptı fakat İrem’in kafa vuruşunu, Fatih Vatan Spor’un tecrübeli kalecisi Ezgi Çağlar kontrol etti. İki ekip, İlk yarının kalan bölümünde istedikleri pozisyonları bulamayınca soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.

Şampiyon Beşiktaş

Sezonun en kritik maçında Beşiktaş, rakibi karşısında ikinci yarıya hızlı bir giriş yaptı. Siyah-beyazlı ekip, 56. dakikada karşılaşmanın en önemli pozisyonunu yakaladı. Fatih Vatan Spor kalesine uzak bir mesafeden serbest vuruş kazanan Beşiktaş’ta topun başına Didem Karagenç geçti. Mesafeye aldırış etmeden rakip kaleyi düşünen Didem’in şutu, üst direkten oyun alanına geri döndü. Beşiktaş, dakikalar 58’i gösterdiğinde ise aradığı golü bulmayı başardı. Kazanılan serbest vuruşta bir kez daha topun başına geçen Didem Karagenç’in ortasında iyi yükselen Esra Erol, güzel bir kafa vuruşu ile meşin yuvarlağı rakip filelere gönderdi. Kullandığı duran toplar ile maçın etkili isimlerinden olan Didem Karagenç, 65. dakikada Fatih Vatan Spor’lu Letago Madiba’ya yaptığı hareket nedeni ile çift sarı karttan kırmızı kart gördü ama yaklaşık 25 dakika bir kişi eksik oynayacak olan Beşiktaş’ın durmaya niyeti yoktu. Siyah-beyazlı ekip, dakikalar 73’ü gösterdiğinde bir duran top şansı daha yakaladı. Didem’in kırmızı kart görmesi ile topun başına geçen Başak Gündoğdu, ceza sahasındaki arkadaşı Jessica O’Rourke’ye orta açtı. Ceza sahasına süzülen topa iyi bir vuruş yapan Jessica’nın şutu, direkten döndü. Direkten dönen topu önünde bulan Melike Öztürk ise takımını karşılaşmada 2-0 öne geçirdi. Melike Öztürk’ün bu golü maçın skorunu belirledi ve Beşiktaş Vodafone, Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde 2020-2021 sezonunun şampiyonu oldu.

Esra Erol’un Beşiktaş’ı Fatih Vatan Spor karşısında öne geçiren golü:

Didem Karagenç’in 65. dakikada çift sarıdan kırmızı kart gördüğü pozisyon:

Melike Öztürk’ün farkı ikiye çıkaran golü:

Beşiktaşlı futbolcular, karşılaşmanın son düdüğünün çalmasının ardından şampiyonluklarını böyle kutladı:

ALG Spor, ligi üçüncü sırada tamamladı

Turkcell Kadın Futbol Ligi’de ALG Spor, 22. dakikada Yana Derkach, 56. dakikada Ebru Topçu ve 66. dakikada Ece Tekmen’in golleri ile Fomget Gençlik ve Spor’u 3-0 yenerek 2020-2021 sezonunu üçüncü sırada tamamladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.