Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk finalist belli oldu: Manchester City, tarihinde ilk kez finale yükseldi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final ikinci maçları, dün gece (4 Mayıs) oynanan Manchester City-Paris Saint-Germain karşılaşması ile başladı. Pep Guardiola’nın teknik direktörlüğünü yaptığı Manchester City, karşılaşmayı Riyad Mahrez’in golleri ile 2-0 kazandı ve tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi finaline yükseldi. 29 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da oynanacak final öncesi Manchester City’nin rakibi, bu akşamki (5 Mayıs) Chelsea-Real Madrid karşılaşmasının ardından belirlenecek.

Riyad Mahrez, takımını sırtladı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Manchester City, sahasında turnuvanın son finalisti Paris Saint-Germain’i (PSG) ağırladı. Fransa’da oynanan ilk karşılaşmayı 2-1 kazanan ev sahibi, dakikalar 10’u gösterdiğinde ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi ve maçın henüz başında öne geçti. Manchester City’nin Brezilyalı kalecisi Ederson’un harika pasında top ile buluşan Oleksandr Zinchenko, meşin yuvarlağı Kevin De Bruyne ile buluşturdu. Belçikalı yıldızın savunmadan dönen şutu ise Riyad Mahrez’in önünde kaldı ve uygun pozisyondaki isim, topu PSG ağlarına gönderdi. PSG, Mahrez’in bu golünün ardından ataklarını sıklaştırdı. 17. dakikada Angel Di Maria’nın ortasına iyi yükselen Marquinhos, kafa vuruşunu gerçekleştirdi fakat top üst direkten geri döndü. Öte yandan Manchester City, ilk yarının kalan bölümünde PSG’nin aradığı golü bulmasına izin vermedi ve soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti.

Riyad Mahrez’in Manchester City’yi Paris Saint-Germain karşısında öne geçiren golü:

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1389661375576821769?s=20

İstanbul’un ilk konuğu, Manchester City oldu

İlk 45 dakikayı 1-0 geride kapatan PSG, ikinci yarıya hızlı başlayan ekip oldu. Di Maria ve Neymar önderliğinde ataklarını gerçekleştirmeye çalışan Fransa temsilcisi, 54. dakikada Brezilyalı yıldızı ile net bir pozisyon yakaladı. Hızlı gelişen PSG atağında top ile buluşan Neymar, ceza sahasına kadar girdi fakat istediği şut pozisyonunu bulamayınca City savunması topu kornere gönderdi. Ancak PSG’nin iyi oyunu, ikinci yarının geneline yansıyamadı. Pep Guardiola’nın öğrencileri, 63. dakikada De Bruyne, Phil Foden ve Riyad Mahrez ile harika bir atak organizasyonu gerçekleştirdi. De Bruyne’nin pasında Foden, topu arka direkteki arkadaşı Mahrez’e aktardı ve böylece Mahrez, kendisinin ve takımının maçtaki ikinci golünü rakip filelere gönderdi. Yediği ikinci golün ardından oyundan düşen PSG’de Di Maria, dakikalar 69’u gösterdiğinde Fernandinho’ya yaptığı sert hareket nedeni ile kırmızı kart gördü. 10 kişi kalan rakibi karşısında iyice rahatlayan Manchester City’de Phil Foden’ın 76. dakikada şutu, Keylor Navas’ın koruduğu kalenin direklerini sarstı. Ev sahibi, karşılaşmanın kalan bölümünde skoru korumayı başardı ve tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale yükseldi. 29 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da oynanacak final öncesi Manchester City’nin rakibi, bu akşam (5 Mayıs) oynanacak Chelsea-Real Madrid karşılaşmasının ardından belirlenecek.

Riyad Mahrez’in mücadelenin skorunu belirleyen golü:

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1389678706537508866?s=20

Manchester City’nin Portekizli defans oyuncusu Ruben Dias, Manchester City-PSG karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi.

Manchester City’li futbolcular, UEFA Şampiyonlar Ligi finaline yükselmenin mutluluğunu doyasıya kutladı:

https://twitter.com/zacksteffen_/status/1389689321276559360?s=20

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon oynadığı 12 maçta 11 galibiyet ve bir beraberlik alan Pep Guardiola’nın Manchester City’si, İstanbul’da oynanacak finali de kazanmayı başarırsa namağlup şampiyon olacak.

https://twitter.com/trtspor/status/1389690345672384514?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.