Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi finalinde Manchester United ile Villarreal kozlarını paylaşacak

UEFA Avrupa Ligi yarı final eşleşmeleri, dün gece (6 Mayıs) oynanan iki karşılaşma ile tamamlandı. Sahasında oynadığı ilk maçı 6-2 gibi farklı bir skor ile kazanan Manchester United, deplasmanda konuk olduğu Roma’ya 3-2 yenilmesine rağmen finale yükseldi. Gecenin diğer maçında ise Villarreal, 2-1 kazandığı maçın rövanşında Arsenal ile berabere kalmayı başararak adını finale yazdırdı. UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan takımı belirleyecek mücadele, 26 Mayıs Çarşamba akşamı Polonya’nın Gdansk şehrindeki PGE Arena Gdansk’ta oynanacak. 

Edinson Cavani, gollerine devam etti

UEFA Avrupa Ligi yarı final ikinci karşılaşmasında Roma, Olimpiyat Stadı’nda İngiltere temsilcisi Manchester United’ı konuk etti. Deplasmanda oynanan ilk maçı 6-2’lik skor ile kaybeden Roma, mücadeleye hızlı başlayan ekip oldu. Dakikalar henüz dördü gösterdiğinde duran top şansı yakalayan ev sahibi, Gianluca Mancini ile gole çok yaklaştı fakat Mancini’nin vuruşunu Manchester United kalecisi De Gea kurtardı. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Roma baskısını kırmayı başaran Kırmızı Şeytanlar, 26. dakikada Edinson Cavani ile net gol pozisyonundan yararlanamadı. Ancak Uruguaylı yıldız, dakikalar sonra kendisini affettirmeyi başardı. 39. dakikada Fred’in pasında top ile buluşan Cavani, güzel bir vuruşa imza atarak skoru 1-0’a getirdi. Manchester United, Cavani’nin bu golü ile ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamladı.

Edinson Cavani’nin Manchester United’ı Roma karşısında öne geçiren golü:

Roma kazandı, Manchester United turladı

Soyunma odasına 1-0 geride giden Roma, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Üst üste gol pozisyonlarına giren sarı-kırmızılı ekip, 57 ve 60. dakikalarda üst üste iki gol bulmayı başardı. İspanyol yıldız Pedro’nun ceza sahasına çevirdiği topta Edin Dzeko, dakikalar 57’yi gösterdiğinde takımının beraberlik golünü attı. Dzeko’nun golünden sonra rakip kalede baskısını artıran Roma, bu baskısının meyvesini 60. dakikada aldı ve rakip savunmanın hatasını iyi değerlendiren Bryan Cristante, düzgün bir vuruş yaparak skoru 2-1’e getirdi. Geriye düştüğü karşılaşmada öne geçmeyi başaran Roma, üçüncü gol için baskılarını artırdı fakat bu dakikalarda ise Manchester United’ın İspanyol kalecisi De Gea sahne aldı. Deplasman ekibinde Cavani, ilerleyen dakikalarda De Gea’ya eşlik ederek takımını rahatlatan golü attı. 68. dakikada Bruno Fernandes’in harika asistinde top ile buluşan Cavani, düzgün bir kafa vuruşu yaparak takımının beraberliği yakalamasını sağladı. Alex Telles’in 83. dakikada kendi kalesine attığı gol ise karşılaşmanın skorunu belirledi. Böylelikle Manchester United, deplasmanda rakibine 3-2’lik skor ile boyun eğmesine rağmen adını finale yazdıran ekip oldu.

Bryan Cristante’nin Roma’yı Manchester United’a karşı öne geçiren golü:

Edinson Cavani’nin kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydettiği dakikalar:

Villarreal, Arsenal engelini aşarak finale yükseldi

UEFA Avrupa Ligi yarı final ikinci karşılaşmasında Arsenal, sahasında İspanya temsilcisi Villarreal’i konuk etti. İlk karşılaşmayı 2-1 kaybeden Arsenal, maçın ilk dakikalarında etkisiz bir oyun sergiledi. Maçtaki ilk net gol pozisyonuna Pierre-Emerick Aubameyang ile dakikalar 26’yı gösterdiğinde giren ev sahibi, Gabonlu yıldızın şutunun direkten dönmesi ile skordaki dengeyi bozamadı. Villarreal, ilk yarının kalan bölümünde topu ayağında tutarak soyunma odasına 0-0’lık eşitlik ile gitmeyi başardı. Finale yükselmek için gole ihtiyacı olan Arsenal, ikinci yarıya da istediği gibi başlayamadı. İspanya temsilcisi, ikinci yarının başında rakip alanda baskı yaparak ev sahibi takımın istediği oyunu oynamasına izin vermedi ve bu dakikalarda Paco Alcaser ile etkili oldu. Dakikalar ilerledikçe gol için tüm riskleri almaya başlayan Arsenal, 79. dakikada çok net bir fırsattan faydalanamadı. Sağ kanattan gelişen atakta Hector Bellerin, ceza sahasındaki arkadaşı Aubameyang’a orta açtı. Gelen topa iyi yükselen Gabonlu forvet, kafa vuruşunu gerçekleştirdi fakat maçta ikinci kez direkleri geçemedi. 90 dakika sonunda kalesinde gole izin vermeyen Unai Emery’nin öğrencileri, ilk maçı kazanmanın avantajını kullanarak adını finale yazdırdı.

Pierre-Emerick Aubameyang’ın direkten dönen kafa vuruşu:

Unai Emery’nin çalıştırdığı takımlar, son sekiz yılda beşinci kez UEFA Avrupa Ligi finaline yükseldi.

Villarreal forması giyen futbolcular, karşılaşmanın ardından final sevincini doyasıya yaşadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.