Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 40. hafta sona erdi: Derbide gülen taraf Galatasaray oldu

Süper Lig’de 40. hafta, dün (8 Mayıs) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta Galatasaray, Ryan Babel, Radamel Falcao ve Arda Turan’ın golleri ile Beşiktaş’ı 3-1 mağlup etti. Haftanın bir diğer önemli maçında ise Fenerbahçe, zorlu Ankaragücü deplasmanında 90+6. dakikada Enner Valencia’nın attığı gol ile galibiyete ulaştı.

İlk yarıya penaltılar damga vurdu

Süper Lig’in 40. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu’nda Beşiktaş’ı konuk etti. Sezonun ilk yarısında sahasında oynadığı derbiyi 2-0’lık skor ile kazanan Beşiktaş, sarı-kırmızılılar önünde maça hızlı başlayan ekip oldu. Henüz 2. dakikada duran top şansı yakalayan siyah-beyazlı ekip, Welinton’un kafa vuruşu ile golü buldu fakat bu gol, ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı. Sahaya mutlak galibiyet parolası ile çıkan Galatasaray ise ilk tehlikeli atağında golü bulmayı başardı. Gedson Fernandes’in savunma arkasına sağ ayağının dışı ile gönderdiği harika pasta top ile buluşan Ryan Babel, dakikalar 13’ü gösterdiğinde skoru 1-0’a getirdi. Beşiktaş, yediği golden iki dakika sonra önemli bir gol şansından faydalanamadı. Rachid Ghezzal’ın kullandığı serbest vuruşta müsait pozisyondayken kafa vuruşunu gerçekleştiren Cyle Larin, topu az fark ile dışarı attı. İki ekip, ilk yarının kalan dakikalarında istediği pozisyonlara giremedi. Ancak dakikalar 40’ı gösterdiğinde Ryan Donk’un müdahalesi ile yerde kalan Atiba Hutchinson, takımına penaltı kazandırdı. Kazanılan penaltıyı gole çeviren Rachid Ghezzal, skora 1-1’lik dengeyi getirdi fakat Beşiktaş’ın gol sevinci kısa sürdü. Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, 43. dakikada bu sefer de Galatasaray lehine beyaz noktayı gösterdi. Ceza sahası içinde Atiba’nın kendisini çekmesi ile yerde kalan Radamel Falcao, penaltı vuruşunu da kullanan isim oldu ve takımının soyunma odasına 2-1 önde gitmesini sağladı.  

Galatasaray, üç puanı üç gol ile aldı

Soyunma odasına önde giden Galatasaray, ikinci yarının başlaması ile birlikte rakip kalede tehlikeli pozisyonlar yakaladı. Bu dakikalarda sahneye Beşiktaş’ın file bekçisi Ersin Destanoğlu çıktı. 50. dakikada Henry Onyekuru’nun kafa vuruşunda gole izin vermeyen Ersin, 56. dakikada ise Marcelo Saracchi’nin sert şutunu kurtarmayı başardı. Lider Beşiktaş, ikinci yarıdaki ilk tehlikeli atağını 67. dakikada geliştirebildi. Müsait pozisyonda top ile buluşan Ghezzal’ın şutu, Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera’da kaldı. Ev sahibi ekip, ilerleyen dakikalarda oyun üstünlüğünü ele alarak rakip kalede etkili olmaya başladı ve oyuna sonradan dahil olan iki oyuncusunun işbirliği ile farkı ikiye çıkarmayı başardı. Dakikalar 77’yi gösterdiğinde Beşiktaş’ın sağ beki Valentin Rosier’den topu çalan Emre Kılınç, ceza sahasına girerek kaleciyi çalımladı ve müsait pozisyondaki Arda Turan’ı gördü. Emre’den aldığı topa bekletmeden vuruşunu yapan tecrübeli futbolcu, skoru 3-1’e getirdi. Arda Turan’ın attığı bu gol, Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan dev derbinin skorunu da belirledi. Zorlu karşılaşmada gülen taraf olmayı başaran Galatasaray, puanını 78’e yükseltti. Lider Beşiktaş ise ligin bitimine iki hafta kala 81 puanda kaldı.

Galatasaray, Beşiktaş galibiyetinin ardından sosyal medya hesaplarından bu paylaşımı yaptı:

Kritik Ankaragücü deplasmanında 90+6. dakikada Enner Valencia’nın attığı gol ile galibiyete ulaşan Fenerbahçe, lider Beşiktaş’la arasındaki puan farkını ikiye indirdi.

Süper Lig’in 40. haftasında alınan toplu sonuçlar şöyle:

Süper Lig’de 40. hafta sonunda oluşan puan durumu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.