Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden seyyar satıcı ve kıraathane esnafına nakit desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlamaları sebebiyle zor durumda kalan 275 seyyar satıcıya 1000 TL, 389 kıraathane esnafına da 1250 TL maddi destek verileceğini duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 141’i gevrekçi, 100’ü çiçekçi, 34’ü mısır satıcısı olmak üzere 275 seyyar satıcıya hane başı 1000 lira olmak üzere 275 bin lira destek verecek. Bulundukları ilçelerin esnaf odalarına kayıtlı 389 kahvehane esnafına da hane başına 1250 lira olmak üzere toplamda 486 bin 250 lira nakit desteğinde bulunacak. Çalışmanın devamında İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Tüm Kantin İşletmecileri İşveren Sendikası‘ndan gelen listeler doğrultusunda 886 kantin esnafına da hane başına 1000 lira destek verilmesi planlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Pandemi nedeniyle yapılan kısıtlamalar esnafımızı oldukça zor duruma soktu. En başından beri olduğu gibi onların yanında olmaya edeceğiz. Bugünleri el ele vererek aşacağız” dedi.

Soyer’in 2 Mayıs 2021 tarihinde sosyal medya hesabından paylaştığı, yılın geri kalanında yapılması planlanan destekler şöyle: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.