Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turizmin başkenti Antalya konuşuyor (7) – TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk: “Yurtdışındaki muhataplarımızda iyi intiba bırakırsak turist gelir, turizm çalışanlarının aşılanması rakip olduğumuz ülkelere karşı rekabet şansımızı artırır”


Turizmin Başkenti Antalya Konuşuyor” haber serimizde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, Selçuk Ada’nın konuğu oldu.

2019 yılında rekor sayıda turiste ev sahipliği yapan Türkiye, koronavirüs salgını sebebiyle tarihinin en kötü turizm sezonlarını geçiriyor. Antalya turizminin üç ana pazarı olan İngiltere, Almanya ve Rusya’nın uyguladığı seyahat kısıtlamaları ve koronavirüs önlemleri otellerin boş kalmasına sebep oldu. TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, sürecin başından itibaren sağlık ve turizm bakanlıklarına öneriler götürdüklerini belirtti.

Hamit Kuk, “Geçen yıl TÜRSAB olarak Sağlık Bakanlığı’na yurtdışından aşı ithal edip, turizm çalışanlarını aşılamayı teklif etmiştik. Bakanlığın turizm çalışanlarına aşı önceliği uygulayacak olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Umarım bir an önce aşı problemi ortadan kalkar ve tüm ülkemiz aşılanır. Turizm çalışanlarının aşılanması, rakip olduğumuz ülkelere karşı rekabet şansımızı artırır” dedi.

“Güvenli Turizm Programı” kapsamında uygulanan denetimlerin Türkiye’nin turizmde rekabet içinde olduğu İtalya, İspanya ve Yunanistan gibi ülkelere oranla çok başarılı olduğunu söyleyen Hamit Kuk, “Güvenli Turizm Programı denetimleri geçtiğimiz sezon çok başarılı oldu. Turizm rekabeti yaşadığımız İtalya, İspanya ve Yunanistan da denetimler uyguladı fakat bizim kadar başarılı olmadılar. Hatta İspanya sezon ortasında kapılarını kapatmak zorunda kaldı. Türkiye’de turizm sektörü koronavirüse karşı başarılı bir mücadele sürdürüyor. Bu sezon, haziran ortasından itibaren turist trafiğinin başlamasını bekliyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.