Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 41. hafta sona erdi: Galatasaray son maçlar öncesi Beşiktaş ile puanını eşitledi

Süper Lig’de 41. hafta, dün (11 Mayıs) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Lider Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Fatih Karagümrük’e 2-1 yenilirken Fenerbahçe Kadıköy’de Sivasspor’a aynı skor ile mağlup oldu. Şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin yenildiği haftada Galatasaray, deplasmanda Denizlispor’u 4-1 mağlup ederek son haftaya girilirken Beşiktaş ile puanını eşitledi. BB Erzurumspor ve Ankaragücü, Denizlispor’un ardından lige veda eden kulüpler oldu.

Fatih Karagümrük, ilk yarıda Andrea Bertolacci ile güldü

Süper Lig’in 41. haftasında lider Beşiktaş, Vodafone Park’ta Fatih Karagümrük’ü ağırladı. Geçen hafta oynanan derbide Galatasaray’a mağlup olan siyah-beyazlılar, Fatih Karagümrük’e karşı maçın ilk bölümünde istediği oyunu sahaya yansıtamadı. İlk tehlikeli pozisyonuna 22. dakikada girebilen Beşiktaş, Georges-Kevin N’Koudou ile yakaladığı fırsatı değerlendiremedi. Adem Ljajic’in de 37. dakikada sakatlanarak oyundan çıkması, karşılaşmanın geri kalanında siyah-beyazlılar için olumsuz bir etken oldu. Ljajic’in çıkmasından yalnızca iki dakika sonra Fatih Karagümrük, Andrea Bertolacci ile skoru 1-0’a getirdi. Bertolacci, böylece Süper Lig’deki ikinci golünü kaydetmiş oldu. Francesco Farioli’nin öğrencileri, bu golün hemen ardından bir net pozisyonuna daha girdi. Hızlı gelişen atakta Fabio Borini, ceza sahası içinde müsait durumda bulunan Alassane Ndao’yu gördü. Ndao’nun şutunu Beşiktaş’ın Brezilyalı stoperi Welinton çizgiden çıkardı. Beşiktaş, ilk yarının son dakikasında Cyle Larin ile gole yaklaştı fakat İtalyan kaleci Emiliano Viviano, gole izin vermedi. Fatih Karagümrük, böylece soyunma odasına 1-0’lık üstünlük ile gitti. 

Beşiktaş, şampiyonluk yarışında çok büyük yara aldı

Soyunma odasına geride giden Sergen Yalçın’ın öğrencileri, ikinci yarıya hızlı bir giriş yaptı. Dakikalar 54’ü gösterdiğinde Domagoj Vida, Fatih Karagümrüklü futbolcudan topu çalmayı başardı ve uygun pozisyondaki Larin’e pas attı. Kanadalı futbolcunun arka direğe gönderdiği pasta ise Rachid Ghezzal, topu ağlara göndererek skora eşitliği getirdi. Ghezzal, böylece Süper Lig’deki gol sayısını yediye yükseltmiş oldu. Beraberlik golünün ardından ataklarını sıklaştıran Beşiktaş, N’Koudou’nun 60. dakikada direkten dönen şutu ile öne geçme fırsatından yararlanamadı. 77. dakikada ise Fatih Karagümrük’ün Bosnalı savunma oyuncusu Ervin Zukanovic, Bernard Mensah’a yaptığı faul nedeni ile ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Ancak deplasman ekibi, 10 kişi kalmasından yalnızca üç dakika sonra öne geçti. Ndao’nun pasında top ile buluşan Fabio Borini, şık bir vuruşa imza atarak skoru 2-1’e getirdi. Borini’nin bu golü, karşılaşmanın skorunu belirledi. Lider Beşiktaş, aldığı mağlubiyet ile birlikte son haftaya girilirken 81 puanda kaldı. Fatih Karagümrük ise puanını 57’ye yükseltti.

Fatih Karagümrük, Beşiktaş galibiyetinin ardından sosyal medya hesaplarından bu paylaşımı yaptı:

Fenerbahçe, ilk yarının son dakikasında yıkıldı

Süper Lig’in 41. haftasında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nda Sivasspor’u konuk etti. Mutlak üç puan parolası ile sahaya çıkan Fenerbahçe, maçın henüz 9. dakikasında İrfan Can Kahveci’nin sakatlanıp oyundan çıkması ile sarsıldı. 17 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor ise dakikalar 19’u gösterdiğinde önemli bir fırsattan eli boş döndü. Savunmadan atılan uzun topa hareketlenen Olarenwaju Kayode, kaleyi görür görmez şutunu çekti fakat direğe çarpan top oyun alanını terk etti. Sarı-lacivertli ekipte 28. dakikada Mesut Özil’in harika ortasında kafa vuruşunu yapan Ozan Tufan, Sivasspor’un file bekçisi Ali Şaşal Vural’ı geçemedi. Karşılaşmanın üçte birlik bölümüne gelindiğinde hem Fenerbahçe hem de Sivasspor, rakip kalede tehlikeler yarattı fakat aradıkları golü bulamadı. Ancak kırmızı-beyazlı ekip, 45+1. dakikada Kayode ile ilk yarı boyunca aradığı golü bulmayı başardı ve soyunma odasına 1-0’lık üstünlük ile gitti.

Sivasspor’un yenilmezlik serisi 18 maça çıktı

Şampiyonluk yarışında puan kaybına artık tahammülü kalmayan Fenerbahçe, ikinci yarının henüz başında yediği gol ile yıkıldı. Hızlı gelişen Sivasspor atağında Max Gradel, ceza sahasına harika bir orta açtı. Gradel’in bu ortasına düzgün bir kafa vuruşu yapan takım kaptanı Hakan Arslan, Sivasspor’un aradaki farkı ikiye çıkarmasını sağladı. Fenerbahçe, Hakan’ın attığı gol sonrası oyundan tamamen düştü. Uzun bir süre net pozisyona şansı yakalayamayan ev sahibi, 71. dakikada Enner Valencia ile gole yaklaştı fakat Ekvadorlu oyuncunun şutu, az fark ile dışarı çıktı. Son haftaların golcü ismi Valencia, takımının maçtaki en etkili futbolcusu olsa da skor üretmeyi başaramadı. Bu arada Rıza Çalımbay’ın öğrencileri pozisyonlara girmeye devam etti. İkinci golün asistini yapan Gradel’in sert şutu, dakikalar 90+2’yi gösterdiğinde direkte patladı. Mücadelenin skorunu ise 90+3. dakikada Papiss Cisse belirledi. Şampiyonluk yolunda rakibine 2-1’lik skor ile mağlup olan Fenerbahçe, son haftaya girilirken 79 puanda kaldı ve şampiyonluk umutlarını mucizelere bıraktı. Yenilmezlik serisi 18 maça çıkan Sivasspor ise 62 puana yükselerek UEFA Avrupa Ligi’ne katılma yolunda önemli bir adım attı.

Sivasspor, Fenerbahçe galibiyetinin ardından sosyal medya hesaplarından bu paylaşımı yaptı:

Mücadeleye penaltılar damga vurdu

Süper Lig’in 41. haftasında Galatasaray, şampiyonluk yarışındaki rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye nazaran daha kolay görülen bir mücadeleye çıktı. Ligden düşmesi iki hafta önce kesinleşen Denizlispor, sarı-kırmızılı ekibi Denizli Atatürk Stadyumu’nda konuk etti. Mücadelenin ilk bölümünde ev sahibi, Hasan Ayaroğlu ile girdiği iki gol pozisyonundan faydalanamadı. Fernando Muslera, Hasan’ın yakaladığı bu fırsatların gole dönüşmesine izin vermeyen isim oldu. Dakikalar ilerledikçe oyunda üstünlüğü eline alan Galatasaray, 22. dakikada Halil Dervişoğlu’nun kafa vuruşu ile öne geçti. Fatih Terim’in öğrencileri, bu golden yedi dakika sonra ise penaltı kazandı. Penaltı vuruşunu kullanan Ryan Babel, Galatasaray’ın aradaki farkı ikiye çıkarmasını sağladı. Babel’in golünün ardından Arda Turan ve Halil Dervişoğlu ile gole yaklaşan sarı-kırmızılılar, 42. dakikada Sakıb Aytaç’ın topa eli ile dokunması sonucu bir penaltı daha kazandı. Ancak Emre Akbaba, kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviremedi ve böylece mücadelenin ilk yarısı Galatasaray’ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.   

Galatasaray, şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldı

Şampiyonluk yolunda averaj hesapları yapan Galatasaray, ikinci yarıya aradaki skor farkını artırmak için çıktı. Ancak Denizlispor, mücadelenin 62. dakikasında Taylan Antalyalı’nın kritik bölgede topu kaptırması sonucu pozisyona girdi. Mathieu Dossevi’nin pasında topu kontrol eden Recep Niyaz, düzgün bir vuruş yaparak Muslera’yı geçmeyi başardı. Galatasaray, ikinci yarının büyük bölümünde istediği gol pozisyonlarına giremedi. Ancak sarı-kırmızılı ekip, dakikalar 81’i gösterdiğinde Henry Onyekuru’nun ceza sahası içinde yerde kalması ile maçtaki üçüncü penaltısını kazandı. Topun başına geçen Mostafa Mohamed, penaltı vuruşunda Abdülkadir Sünger’i geçemedi fakat gol ile sonuçlanmayan bu penaltı, VAR hakemlerinin uyarısı sonucu tekrarlandı. Hakem Abdülkadir Bitigen’in bu kararına itiraz eden Hugo Rodallega, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Mostafa Mohamed, tekrarlanan penaltı atışını gole çevirerek skoru 3-1’e getirdi. Mısırlı forvet, iki dakika sonra bir kez daha sahne aldı. Onyekuru’nun pasında topu konrol eden Mohamed, rakibini geçerek vuruşunu gerçekleştirdi ve takımının mücadeleyi 4-1 kazanmasını sağladı. Galatasaray, Denizlispor galibiyetinin ardından puanını lider Beşiktaş ile eşitlemeyi başardı.

Galatasaray, Denizlispor galibiyetinin ardından sosyal medya hesaplarından bu paylaşımı yaptı:

Süper Lig’de bitime bir hafta kala BB Erzurumspor ve Ankaragücü, Denizlispor’un ardından lige veda eden kulüpler oldu. Küme düşen son takımı ise 42. haftada oynanacak karşılaşmalar belirleyecek.

Süper Lig’de 41. hafta sonunda oluşan puan durumu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.