Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taraftarlar takımlarının 2020-21 sezonu performanslarını değerlendiriyor (2): Trabzonspor

Süper Lig’de 2020-21 sezonunun sonuna yaklaşıyoruz. Şampiyonluk yarışı kıyasıya devam ederken düşme potasında da büyük bir hareketlilik var. Peki taraftarlar, takımlarının şu ana kadarki performansını nasıl değerlendiriyor? Trabzonspor taraftarı olan Berkay Hacıfettahoğlu, bordo-mavililerin 2020-21 performansını Medyascope’tan Ali Macit ve Kubilayhan Kavrazlı’ya değerlendirdi.  

Trabzonspor için sezon nasıl geçti?

Sezon, bizim için ortalama bir seviyede geçti. Puan durumuna da baktığımızda zaten bu gözler önüne seriliyor. Sezona çok kötü başladık. Gerek yanlış hoca tercihi gerek geçen senenin üzerimizde bıraktığı etki, takımı çok kötü etkiledi. İlk yedi maçta sadece bir galibiyet alabildik ve bu, şehirdeki tansiyonu çok yükseltti. Devamında Abdullah Avcı’nın gelişi ve beraberindeki yenilikler takımı toparladı diyebilirim. Sakatlıklara rağmen çok iyi geçen bir sezon ortası, devre arası gelen transferlerle birlikte de ikinci yarıya harika başlangıç yaptık. Sezon sonuna doğru formdan düşsek de bu yapılanma sürecinin bir iskelet oluşturmak adına verimli geçtiğini düşünüyorum.

Trabzonspor’un sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

Geçen sene yaşadığımız savunma sıkıntılarından sonra Edgar Ie ve Vitor Hugo takıma ilaç gibi geldi diyebilirim. Uğurcan ise bu sezon da seviyeyi yukarı taşımaya devam ediyor. Zaman zaman düşüşler yaşasa da Nwakaeme’nin kalitesi tartışılmaz. Devre arasında gelen oyuncularımızdan ise Bakasetas birçok maçta takımı ipten aldı diyebiliriz.

Abdullah Avcı

Eddie Newton’dan sonra göreve gelen Abdullah Avcı’nın performansından memnun musunuz?

Eddie Newton döneminde takımda müthiş bir kararsızlık ve plansızlık hâkimdi. Geçen sene de var olan ama hücum yönümüzün kuvvetinden dolayı tolere edilebilen savunma zafiyetimiz bu sezon başında dayanılmaz bir hal almıştı. Sahada ne yapacağını bilemeyen bir takım varken sorumluluk alan hiçbir futbolcu da yoktu açıkçası. Abdullah Avcı, takıma geldiği andan itibaren adım adım ilerleyeceğini, ilk olarak savunma zafiyetini çözeceğini açıklamıştı. Akabinde gelen maçlarda takımın yavaş yavaş bir şeyleri oturtmaya başladığını hepimiz fark ettik. Artık sahada ne yaptığını bilen, sorumluluk alan, galibiyet için çabalayan bir Trabzonspor vardı. Trabzon şehri için en az, alınan sonuçlar kadar sahadaki duruş, aidiyet ve hissettirilen duygular da önemli. Bu noktada Abdullah Avcı da gerek şehrin dinamiklerine gösterdiği uyum olsun gerek Trabzon ve ülke futbolunun efsane ismi Ahmet Suat Özyazıcı’yı andıran kasket hamlesi olsun bizim için çok güzel bir görüntü çizdi.

Yeni sezonda takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Hâlâ birçok eksiğimiz olduğu kanısındayım. Savunma sorununu stoper nezdinde çözmüş olsak da bekler güven vermiyor. Özellikle geçen seneki Novak ve Pereira performansından sonra bu sezon çok sırıttı. Orta alanda özellikle kulübe yönünde zaman zaman yaşadığımız eksiklikler çözülmek zorunda. Djaininy’nin mücadelesini takdir etsem de golcülük özellikleri Trabzonspor için yeterli değil. En acil ihtiyacın ise sorumluluk alacak, hocanın isteklerini sahaya yansıtmada öncü olacak tecrübeli ve lider karakterli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisiydi?

İkinci yarıdaki 2-1’lik Beşiktaş galibiyeti şüphesiz bizim için sezonun en unutulmaz maçıydı. Pozisyon açısından çok zengin ve göze hoş gelen bir futbol oynadık. Özellikle Nwakaeme’nin performansı inanılmazdı. 1-0 geri düştükten sonra gelen galibiyetin verdiği tat ise paha biçilemez.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.