Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk ile söyleşi: “Personelimiz maske takmaya devam edecek ancak Turizm Bakanlığı’nın videosundaki maskeleri taktırmayacağız”

Selçuk  Ada’nın konuğu olan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tanıtım filmi için “Bizi dünyaya rezil etti” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçen haftaki Almanya ziyareti sırasında düzenlenen basın toplantısında söylediği “Ülkemize gelen turistin gördüğü herkes aşılanmış olacak” sözlerinin olumlu olduğunu, turizm çalışanlarının aşılanmasının rekabet içinde olduğumuz turizm ülkelerine karşı bize avantaj sağlayacağını belirten TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, “Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarını olumlu karşıladık. Ancak işin arka tarafında hatalar yapıldığı için bu açıklama bile yanlışa çevrildi. Dün yayınlanan videoda olduğu gibi turizm sektörü çalışanlarının aşılanmasını çok istedik. Fakat böyle kötü bir reklam filmi çekip turizm emekçilerini aşağılarsanız, vatandaş da turiste antipati duyar” diye konuştu.

Türkiye’nin başlıca döviz geliri kaynaklarından olan turizm sektörünün yapılan yanlış açıklamalar ve yanlış yönetim tarzı ile yıprandığını belirten Hamit Kuk, “Biz en başından beri turizm sektörünün sağlıklı işleyebilmesi için vaka sayılarının kontrol altında tutulması gerektiğini söyledik. Fakat Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iletişim kuramadık. Bugün uygulanan tam kapanmada turist ve vatandaşa uygulanan ayrı muamele hem turizm sektörüne hem de turistlere yönelik antipati yarattı. Yanlış turizm politikaları yıllardır büyük emek ile oluşturduğumuz turizm imajını yok etti. Turizm işletmeleri sahibi bir turizm bakanı olmasına çok sevinmiştik fakat Mehmet Nuri Ersoy, turizm dinamiklerinden kopuk bir şekilde turizmi yönetiyor” dedi.

Selçuk Ada’nın “TÜRSAB olarak çalışanlarınıza bu maskelerden taktıracak mısınız?” sorusuna ise Hamit Kuk, “Geçen sezon çok başarılı olan güvenli turizm politikamız var. Hijyen kuralları gereğince personelimiz maske takmaya devam edecek ama personelimizi aşağılayıcı bu maskeleri personelimize taktırmayacağız” karşılığını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.